Overijssel wil meer aandacht voor schaliegas en afvalwaterinjectie in onderzoek Rijk

De provincie Overijssel wil dat het Rijk meer aandacht besteedt aan onder meer de winning van schaliegas in hun onderzoek naar de ondergrond van Nederland.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat groot onderzoek doen naar de milieueffecten van activiteiten in de ondergrond van Nederland. In eerste instantie wordt er een Milieu Effect Rapportage (MER) gemaakt om zo uiteindelijk tot een 'Structuurvisie voor de Ondergrond' te komen. 

Volgens de provincie ontbreken er in de plannen voor de MER een aantal belangrijke onderwerpen. De opsporing en winning van schaliegas en injectie van afvalwater en de stabilisatie van instabiele zoutcavernes worden beiden niet opgenomen in dit onderzoek. Ook moet er volgens de provincie in het onderzoek opgenomen worden of toekomstige activiteiten in de ondergrond wel nuttig en noodzakelijk zijn.

De provincie heeft een zienswijze ingediend om deze onderwerpen zo nog toe te laten voegen aan het onderzoek. Zienswijzen kunnen nog tot 23 maart ingediend worden.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren