Betaald voetbal

Bosvelt hoopt snel op witte transferrook: "Met tachtig tot honderd spelers gericht bezig geweest"

Ondanks dat de transfermarkt in Nederland al is gesloten hoopt Go Ahead Eagles nog altijd nieuwe gezichten aan de selectie toe te voegen. Het waren en zijn dan ook drukke weken voor technisch manager Paul Bosvelt, die verwacht dat de Deventer club de champagne snel kan ontkurken.
Door het sluiten van de transferwindow kan Go Ahead Eagles echter alleen nog vissen uit de vijver van clubloze spelers. "We zijn al een paar dagen aan het wachten op een aantal opties die we hebben lopen", vertelt hij. "Maar een deal rondkrijgen hangt van zoveel factoren af."

Naast het potje gepist

Het gebeurde Bosvelt deze zomer vaker dan hem lief is: transfers die al zo goed als rond zijn en last minute toch nog mis gaan. "We hebben een aantal keer net naast het potje gepist", stelt de technische baas van de Vetkampstraat.

Blessures en schorsingen

Met nul punten uit vier duels kent Go Ahead Eagles geen beste start. Volgens Bosvelt ligt het niet aan de kwaliteiten die de selectie bezit. "Als alles aan boord is ziet de groep er gewoon prima uit. Alleen dat is de laatste weken wel een probleem met alle afwezigen die er zijn."
Want naast veel blessures kreeg Go Ahead Eagles in dit nog prille seizoen ook al twee keer te maken met een rode kaart. "Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten, want we wisten dat we zouden starten met een loodzwaar programma. Dan heb je simpelweg iedereen keihard nodig."

Niet stilgezeten

Halsoverkop nieuwe spelers halen vanwege de blessures en schorsingen is echter niet aan de orde in De Adelaarshorst. "Wij zijn niet op zoek naar kwantiteit, al zou het op dit moment wel wenselijk zijn. Een speler moet wel écht een verbetering zijn ten opzichte van wat we al hebben", aldus Bosvelt, die benadrukt de laatste dagen zeker niet stil te hebben gezeten. "We zijn denk ik wel met tachtig tot honderd spelers gericht bezig geweest."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.