nieuws

Bijna honderd bezwaren tegen komst vluchtelingen naar Ootmarsum

Hotel De Wyllandrie in Ootmarsum
Hotel De Wyllandrie in Ootmarsum
Bij de gemeente zijn bijna honderd bezwaarschriften binnengekomen tegen de opvang van vluchtelingen in voormalig hotel de Wyllandrie. Maandag sluit de bezwaartermijn.
Volgens het Comité Spreiding Vluchtelingen Dinkelland hebben omwonenden, ondernemers en andere organisaties bezwaren ingediend. Het bezwaar richt zich niet alleen op de hoeveelheid asielzoekers in de Wyllandrie. De actievoerders willen ook dat de vluchtelingen meer worden verspreid over diverse locaties in Dinkelland. Het gemeentebestuur wil daarvan vooralsnog niets weten. Hoewel burgemeester Cazemier heeft toegezegd dat de opvang in de Wyllandrie voor maximaal twee jaar is, wil hij geen document tekenen om die garantie te geven.

'Bouwhuis nog steeds geen eigenaar Wyllandrie'

Uit onderzoek van het comité blijkt verder dat de projectontwikkelaar die de Wyllandrie wil exploiteren formeel nog steeds geen eigenaar is van de vroegere horecagelegenheid. Er zou wel sprake zijn van een voorlopig koopcontract. Beoogd eigenaar Bouwhuis moet voor 28 maart beslissen of hij de Wyllandrie definitief aankoopt.
Opvallend is dat Bouwhuis een intentieovereenkomst heeft getekend met het COA, voor de opvang van vluchtelingen terwijl de projectontwikkelaar dus nog geen eigenaar is. De gemeente Dinkelland wil daarnaast niets weten van het aanbod van autohandelaar Lenferink om één van z'n eigendommen: een hotel in Groot Agelo, ter beschikking te stellen voor de opvang van vluchtelingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.