Nieuws

Riek (95) organiseert voor het laatst bazar voor Kameroen in Raalte

Riek Hoekerswever
Riek Hoekerswever © RTV Oost
"Het is mooi geweest, ze moeten het nu zonder onze hulp stellen." Riek Hoekerswever is niet sentimenteel, wel nuchter. Veertig jaar lang organiseerde ze met een grote groep vrijwilligers jaarlijks een bazar voor een kerk en jeugdcentrum in Kameroen. Vandaag was de allerlaatste.
De laatste bazar voor Kameroen in Raalte is vooral een feestje voor Riek Hoekerswever. De één na de ander komt langs om haar nog even de hand te schudden en haar te bedanken voor wat ze al die jaren heeft gedaan: "Maar ik heb het nooit alleen gedaan hoor", benadrukt Riek, "we hebben een heel team van fijne vaste vrijwilligers, anders kan je dit nooit doen."

"Mooi slotakkoord"

Maar zonder Riek ook geen bazar, vertelt vrijwilliger Mini Tuten: "Het was echt haar initiatief, en zij zet er nu zelf een punt achter. Het is ook een groep vrijwilligers die wat ouder wordt, of eigenlijk al is, dus dan is het goed om het nu zo te kunnen afronden. En voor Riek is dit een heel mooi slotakkoord."
Sjoelen voor het goede doel op de bazar
Sjoelen voor het goede doel op de bazar © RTV Oost
Riek vindt het zelf ook mooi geweest: "Het kan nu niet meer, dat weet ik van mezelf. je word toch te oud, lopen gaat niet meer, die hele organisatie wordt teveel. Maar het is altijd heel leuk geweest, met alle mensen om me heen. Nooit geen narigheid, altijd hartstikke leuk. En dat het een keer stopt, ach, dat hoort er ook bij."

"Het is goed zo"

De opbrengst van de bazar vandaag gaat nog naar Kameroen, daarna moeten de projecten, een kerk en een jeugdcentrum, het zonder hulp uit Raalte doen. Na veertig jaar is er veel bereikt, ziet Riek: "Ze weten ook dat dit het laatste is. Ze hebben genoeg ondersteuning gehad. Er is een nieuwe kerk gebouwd, het jeugdcentrum is klaar, en nu moeten ze zelf verder zien. Het is goed zo."
De organisatie van de bazar ging altijd het hele jaar door. Riek zamelde bijvoorbeeld bij haar thuis spullen in. Toch is ze niet bang dat ze zich gaat vervelen: "Er dient zich wel weer wat anders aan. Ook als je niet meer zo goed kunt bewegen kan je nog van alles doen, heb ik gemerkt. Hierboven werkt alles gelukkig nog uitstekend."
Riek (95) stopt met organisatie van bazar voor Kameroen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.