nieuws

Sportclub Genemuiden boekt belangrijke zege bij FC Lisse

Sportclub Genemuiden heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij FC Lisse. In Lisse zegevierde de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen met 2-3. Genemuiden kon de punten heel goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.
Op een slechte grasmat in Lisse werd het gevaar vooral gesticht uit standaardsituaties. De 0-1 kwam dan ook uit een hoekschop van Erik Rotman. Siebren Visscher kopte na 22 minuten raak. Vlak voor rust wist FC Lisse langszij te komen. De thuisploeg scoorde eveneens uit een hoekschop via Niels Buijs.
Toch ging Genemuiden met een voorsprong de rust in. Erik Rotman schoot een vrije trap via de muur raak, 1-2. Vlak na rust bouwden de bezoekers de voorsprong uit. Na een handsbal in het strafschopgebied mocht Philip Ties een strafschop nemen en de topscorer van Genemuiden faalde niet, 1-3. FC Lisse probeerde nog terug te komen, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Tien minuten voor tijd tekende Koen Fokkema nog wel voor de 2-3, maar de drie punten gingen mee naar Genemuiden. Ondanks de zege zit Genemuiden nog wel in de degradatiezone.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.