Betaald voetbal

Go Ahead Eagles beloont zichzelf niet na vroege voorsprong en verliest van Feyenoord

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken en stond na een kwartier met 2-0 voor, maar het heeft de vroege voorsprong niet weten om te zetten in de eerste punten van het seizoen. Feyenoord knokte zich terug, boog de achterstand om en ging uiteindelijk met een overwinning weer terug naar de havenstad. Het werd in Deventer 3-4.
Een droomstart na drie minuten voor Go Ahead Eagles toen het schot van Evert Linthorst van richting werd veranderd door de Zweed Patrik Walemark en plots achter doelman Justin Bijlow viel: 1-0. De vrije trap, die daaraan voorafging, belandde op het hoofd van Idzes die de bal terug kopte zodat Linthorst succesvol kon afdrukken. Toch kwam de goal niet op naam van de Go Ahead-middenvelder, maar werd het betiteld als een eigen goal van Walemark.
Het sprookje was daarmee nog niet voorbij want tien minuten later werd ook de tweede doelpoging gepromoveerd tot een goal. Isac Lidberg kopte knap raak uit een afgemeten voorzet van Bobby Adekanye: 2-0. Zo waren de rapen al vroeg gaar voor Feyenoord, dat met een antwoord moest komen.

Spanning terug in Deventer

Dat antwoord kwam er na 24 minuten. Patrik Walemark produceerde vlak voor de achterlijn een knappe voorzet die voor de voeten belandde van de Braziliaanse spits Danilo. hij rondde vakkundig af en bracht de spanning zo na een kwart wedstrijd weer terug in Deventer. In de fase daarna werd Feyenoord steeds sterker en wist het vlak voor rust de vroeg opgelopen achterstand helemaal weg te poetsen. De tandem Walemark-Danilo vond elkaar weer. Walemark had ditmaal vanaf de linkerkant een puntgave voorzet in huis op het hoofd van de Braziliaan, die doelman De Lange voor de tweede keer verschalkte.
Zo vielen er binnen 45 minuten vier goals en gingen beide teams halverwege rusten met een 2-2 tussenstand.

De ommekeer

Feyenoord ging in de tweede helft verder waar het in de slotfase van de eerste helft gebleven was. De ploeg had de overmacht en drukte dat ook uit in de score, toen Javairo Dilrosun in de 56e minuut zijn ploeg voor het eerst op voorsprong schoot: 2-3. De vleugelaanvaller zette vanaf de linkerkant de aanval zelf op, combineerde met aanvoerder Kökcü, en schoof de bal in de lange hoek achter De Lange.
Feyenoord drukte daarna door, hield de controle en breidde de voorsprong zelfs nog verder uit. Sebastian Szymanski schoot op schitterende wijze raak nadat hij vanaf de rechterkant de bal kreeg aangespeeld. De middenvelder draaide naar zijn linkerbeen en schoot vanaf een meter of twintig, de bal strak in de kruising. Daarmee was het duel gespeeld en was Feyenoord nog dicht bij de 2-5, maar dat bleef de ploeg uit Deventer bespaard. Het wist wel zelf nog een keer te scoren, want Isac Lidberg noteerde zijn tweede van de avond, nadat de spits een lage voorzet van Bas Kuipers binnenliep. Het deed verder niets af aan de nederlaag, want Go Ahead kwam een doelpunt tekort.
Zo staat Go Ahead na vijf duels nog puntloos onderaan, en moet het volgende week in Volendam op zoek naar het eerste punt van het seizoen.
Go Ahead Eagles- Feyenoord: 3-4
1-0 Evert Linthorst (3)
2-0 Isac Lidberg (12)
2-1 Danilo (22)
2-2 Danilo (4-2)
2-3 Dilrosun (56)
2-4 Szymanski (79)
3-4 Edvardsen (90)
Arbiter: Jeroen Manschot
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Bakker, Idzes, Kuipers; Linthorst(Sow/46), Llansana, Rommens, Adekanye (Markelo/46); Edvardsen, Lidberg
Feyenoord: Bijlow; Pedersen(Benita/46), Trauner, Hancko, Bjørkan(Hartman/69); Timber, Kökcü, Szymanski; Dilrosun, Danilo(Idrissi/74), Walemark (Jahanbakhsh/74)