Burgemeester Gerritsen: "Ultrarechtse band Kategorie C was in Haaksbergen"

De Ultrarechtse Duitse band Kategorie C wilde vanavond in Haaksbergen optreden. Dat laat burgemeester Hans Gerritsen zaterdagavond weten.

Nadat er diverse geruchten gingen dat de band naar Haaksbergen zou komen heeft Gerritsen contact gelegd met de politie. Volgens Gerritsen heeft de politie een optreden in Haaksbergen verhinderd. "Ik heb de politie gesproken en gezegd dat ze moesten gaan kijken. Ik vind niet dat zo'n optreden in Haaksbergen moet gebeuren."

Kroegeigenaar ontkent betrokkenheid

Volgens meerdere inwoners van Haaksbergen is er zaterdagmiddag een auto met aanhanger met Duits kenteken gecontroleerd in Haaksbergen. De politie wil dit niet bevestigen. De politie zegt alleen dat er een busje pepperspray in beslag is genomen. Wel was er veel politie op de been rond de Haaksbergse kroeg De Verdieping.

Eigenaar Boy te Koppele van Cafe De Verdieping heeft inderdaad een verzoek van de Duitse band gehad, maar is niet op de e-mail ingegaan omdat hij het niet vertrouwde. Daarop waarschuwde hij de andere horeca-ondernemers. Hij ontkent nadrukkelijk dat hij iets met de komst van de Duitse hooligans naar Haaksbergen te maken heeft.

Ook in Hardenberg heeft de band geprobeerd om een zaal te boeken, meldt de politie.

Geruchten

De afgelopen weken gingen er al geruchten rond dat de band, die in Duitsland verboden is, in de grensstreek een concert wilde geven.De band houdt altijd tot op het laatste moment geheim waar ze optreden. De band boekt een zaal zogenaamd voor een verjaardagsfeestje en stuurt op de dag van het concert een mail met het adres naar zijn fans. De eigenaar van de zaal ziet pas wie zijn gasten echt zijn wanneer het optreden begint.

De naam Kategorie C is een code voor gewelddadige voetbalfans. De bandleden maakten deel uit van een groep hooligans van voetbalclub Werder Bremen. In een van de teksten zingt de groep: "Duitsland, wit en zwart zijn de kleuren van je shirt, maar helaas ook van je spelers."

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Kategorie C Politie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren