Nieuws

A35 bij Enschede weer open voor verkeer, vangrails zijn hersteld (update)

Bij een aanrijding tussen een auto en een bestelbus op de A35 bij Enschede zijn vanmorgen 2 mensen zwaargewond geraakt.
De A35 bij Enschede is weer open voor verkeer. De snelweg was de hele ochtend afgesloten na een zwaar ongeluk. Bij de afslag Enschede-Zuid botste een auto achter op een bestelbus met aanhanger. Daardoor raakte de rijbaan bezaaid met brokstukken.
Het ongeluk gebeurde rond half zes vanmorgen. De auto botste achter op de aanhangwagen, die daardoor losbrak van de bestelbus en over de kop sloeg. De auto sloeg tegen de vangrail en kwam een eind verderop tot stilstand. In de auto zaten vier personen. Twee van hen raakten zwaargewond. Het gaat om de 29-jarige mannelijke bestuurder uit Amsterdam en een 34-jarige vrouw uit Ommen. De beide inzittenden van het busje, een man en vrouw van 64 en 62 jaar oud uit Almelo, raakten niet gewond. Ook twee inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.
De vangrail raakte beschadigd en moet worden vervangen
De vangrail raakte beschadigd en moet worden vervangen © News United/ Dennis Bakker
Door het ongeluk is de vangrail beschadigd geraakt en moet deze worden vervangen. Rijkswaterstaat liet weten dat de snelweg daardoor tot zeker 13.00 uur vanmiddag afgesloten zou zijn voor verkeer.
De auto ramde de aanhanger en vloog via de vangrail van de weg
De auto ramde de aanhanger en vloog via de vangrail van de weg © News United/ Dennis Bakker
De politie heeft een helikopter ingezet om overzichtsfoto's van het gebied te maken. Deze zullen gebruikt worden in het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.