Nieuws

Rookpotgooier uit Borne 'absoluut niet welkom' meer bij Dutch Grand Prix in Zandvoort

Ondanks een verzoek van sportief directeur Jan Lammers had publiek vandaag wel rookpotten bij zich
Ondanks een verzoek van sportief directeur Jan Lammers had publiek vandaag wel rookpotten bij zich © ANP
Of zijn actie juridisch een staartje voor hem krijgt, weet de 33-jarige man uit Borne, die gisteren een rookpot op het circuit van Zandvoort gooide, nog niet. Vandaag werd wel duidelijk dat de man niet meer welkom is bij de Dutch Grand Prix. Dat zei Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix, vanmiddag. "De man die de fakkel gooide is absoluut niet welkom, ook de komende jaren niet."
Een woordvoerder van de Grote Prijs van Nederland, die vanmiddag verreden werd, zegt dat de organisatie als promotor verantwoordelijk is voor de kaartverkoop. "Dus we kunnen deze persoon geen kaart of kaarten meer verkopen." Of de man ook een verbod krijgt, kon hij niet direct zeggen. Daarvoor verwees de Nederlandse organisatie naar de Formule 1 zelf. Die kon nog niet direct reageren.

Zaak later behandeld

Door het rookpotincident moest de kwalificatie tijdelijk stilgelegd worden. Later werd een 33-jarige man uit het Twentse Borne als schuldige aangehouden. Hij is zaterdagavond naar huis gestuurd, maar blijft verdachte. Zijn zaak wordt later behandeld. De politie hield ook nog een andere man aan voor het gooien van een rookpot op het terrein rond het circuit. De 40-jarige man uit Epe werd ook gearresteerd en mocht na verhoor weer naar huis. Hij blijft ook verdachte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.