Nieuws

112 nieuws: Zoektocht autodief in Hengelo I Natuurbrandjes in de regio

Politie zet Pentropsdijk in Hengelo af voor zoektocht naar dief die Mercedes heeft gestolen
Politie zet Pentropsdijk in Hengelo af voor zoektocht naar dief die Mercedes heeft gestolen © Ginopress
In dit bericht houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.00 Politie met speurhonden op zoek naar autodief

De politie is in de omgeving van de Pentropsdijk in Hengelo een zoektocht begonnen naar een man die een auto heeft gestolen. Een Mercedes die als gestolen geregistreerd staat, ligt half in een greppel naast de weg. Agenten zijn met onder meer een speurhond in een aangrenzend bosje aan het zoeken. De politie vraagt in een burgernetmelding uit te kijken naar een man van ongeveer 35 jaar met een getinte huidskleur en zwart haar die een slobber -tshirt en een slobberbroek draagt.
Gestolen Mercedes ligt half in greppel naast de Pentropsdijk
Gestolen Mercedes ligt half in greppel naast de Pentropsdijk © Ginopress

16.50 Opnieuw drugsafval gedumpt in Enschede

Nadat er zondagavond in Enschede gedumpt drugsafval werd gevonden, zijn er vanmiddag opnieuw vaten met een vloeistof aangetroffen. Er lagen meerdere vaten met een onbekende vloeistof langs de Honhofsweg. Er hangt een zoetige lucht rond de plek van de dumping.
Een gespecialiseerd bedrijf haalt de vloeistoffen weg. Het is niet bekend of er een verband is met de dumping aan de Euregioweg van afgelopen weekend.
Opnieuw drugsafval gevonden in Enschede
Opnieuw drugsafval gevonden in Enschede © News United / Dennis Bakker

16:00 Maïsveld Glanerbrug staat in brand

De brandweer in Twente en IJsselland krijgt vanmiddag meerdere meldingen van natuurbranden in de regio. Onder meer aan de Langewijk in Dedemsvaart, de Mastboersweg in Almelo, de Bruggertstraat in Enschede en aan de Glanerveldweg in Glanerbrug werden brandjes ontdekt waar de brandweer moet ingrijpen om uitbreiding door de droogte te voorkomen. Aan de Glanerveldweg achter het Euregio bedrijvenpark stond een deel van een maïsveld in brand. De brandweer zette twee blusvoertuigen in om het vuur te doven.
Deel van maïsveld in Glanerbrug afgebrand
Deel van maïsveld in Glanerbrug afgebrand © News United / Dennis Bakker
De brand vanmiddag aan de Glanerveldweg was honderd meter verder dan de branden afgelopen weekend aan de Slaghekkeweg. Daar moest de brandweer dit weekend al vier keer naar uitrukken.

14:20 Drugsafval gedumpt in Enschede

Afgelopen weekend hebben (nog) onbekenden drugsafval gedumpt in Enschede. Dit gebeurde ter hoogte van de Euregioweg. Dit soort dumpingen zijn potentieel zeer gevaarlijk voor mens, dier en natuur, aldus de politie. In een Facebookbericht roept de politie getuigen op om zich te melden.
Drugsafval gedumpt in Enschede
Drugsafval gedumpt in Enschede © Politie Enschede

13:20 Vakantie eindigt abrupt met aanrijding op A28

Het verkeer op de A28 richting het Noorden ondervindt aan het begin van de middag vertraging na een ongeluk bij Zwolle. Daar is een auto met caravan aangereden door een vrachtwagen. De auto en caravan staan haaks voor de truck. Door het ongeluk is maar een rijstrook open, waardoor een file is ontstaan. De inzittenden van de auto worden in een ambulance onderzocht op eventueel letsel, meldt de fotocorrespondent.
Aanrijding veroorzaakt file op A28
Aanrijding veroorzaakt file op A28 © News United / Stefan Verkerk

09:50 Fietser zwaargewond naar ziekenhuis na aanrijding door vrachtwagen

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van een ongeval op de Landgoedallee in Steenwijk. Bij het ongeluk raakte een fietsend kind zwaargewond. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weststellingwerf zag bij het achteruitrijden de fietser over het hoofd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De fietser werd door de vrachtwagenchauffeur over het hoofd gezien
De fietser werd door de vrachtwagenchauffeur over het hoofd gezien © Persbureau Noord Oost Nederland

03:30 Containerbrand in Deventer, mogelijk aangestoken

In een achtertuin in Deventer is vanmorgen een brand ontdekt in een aantal containers. De brand woedde in een tuin op de hoek van de Enkstraat en Tabaksdwarsstraat. Het vuur sloeg over op de naastgelegen schutting. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De bewoonster van het huis was ten tijde van de brand niet thuis, waardoor het niet aannemelijk is dat de brand is ontstaan door recent weggegooid gloeiend afval. De brandweer heeft de brand onder controle gekregen. De containers zijn grotendeels weggesmolten en de schutting is zwaar beschadigd.
Brand in achtertuin Deventer
Brand in achtertuin Deventer © News United/ Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.