Nieuws

Hoe proberen zorgorganisaties de crisis het hoofd te bieden? "Zorg moet terug naar de basis"

Buurtzorg aan het werk.
Buurtzorg aan het werk. © Marcel van den Bergh
Tekorten, corona en lage lonen zijn een paar oorzaken waardoor de wijkverpleging op losse schroeven staat. Er moet snel iets gebeuren om binnen vijf jaar een zorgcrisis te voorkomen, vindt Jan Griepink van de Raad van Bestuur van Carinova. Uit een uitgelekt zorgakkoord blijkt dat er 600 miljoen euro bespaard wordt op de zorg, op een begroting van 3,8 miljard. Zorginstanties proberen hun hoofd boven water te houden en oplossingen te bedenken om toch aan de groeiende zorgvraag te kunnen voldoen. Maar hoe?
De vraag naar zorg groeit harder dan de zorginstellingen kunnen bijbenen. Dat is bij Carinova niet anders. De thuiszorgorganisatie kan de zorgvraag nog maar net aan. "Zorgmedewerkers doen graag net dat beetje extra voor hun patiënten, hierdoor maken ze lange dagen," aldus Griepink. "Maar dat is niet zonder risico, als er uitval ontstaat door overwerkte medewerkers, zijn we nog verder van huis."
Meer zorg met minder handen.
Lubert Bosman, regiomanager bij Curadomi
Jos de Blok is oprichter van stichting Buurtzorg. Een bewuste keuze volgens hem. "Het risico van geld verdienen aan zorg is dat het leidt tot heel veel dingen die niet nodig zijn", zegt de voormalig wijkverpleegkundige. "De functie van de wijkverpleging is zoveel uit elkaar getrokken dat er nu twaalf verschillende functies zijn, die vroeger door één persoon werden gedaan."

Efficiëntere zorg

Met andere woorden, het kan allemaal veel efficiënter. "Dat wij denken dat het allemaal efficiënter is door het op te splitsen in deeltaken maakt het werk onaantrekkelijker." Daarnaast moeten die verpleegkundigen met al die deeltaken met elkaar overleggen en dat kost heel veel tijd. "Wij zoeken de oplossing in doelmatig te werk gaan, wij laten één wijkverpleger deze taken op zich nemen. Dit scheelt erg veel tijd.''
En het maakt het werk leuker, want afwisselender. "De functie wordt aantrekkelijker. Als je dan ook nog meer tijd en aandacht besteedt aan preventie, gaan de uren die je kwijt bent aan iemand naar beneden. Terug naar de eenvoud. Als je de mensen anders inzet, kunnen we de komende tien jaar prima vooruit. Wij laten dat al vijftien jaar zien."

Terugdraaien

Een simpel voorbeeld? De Blok weet er wel één. "We hebben in Nederland nu een paar duizend casemanagers dementie. Dat was vroeger onderdeel van het werk van de wijkverpleging." Draai dat terug, pleit De Blok. "Dat maakt het werk van de wijkverpleging er leuker op. De combinatie 's ochtends de wijk in en 's middags casemanagement een prima combinatie. Op die manier kunnen we prima het personeelstekort oplossen."
De Blok bestrijdt ook dat er een tekort is van zeshonderd miljoen euro. "Als ik het goed begrijp, is er de afgelopen jaren steeds geld overgebleven. Dat kun je zien als het succes van de wijkverpleging. Ik vind dat die zeshonderd miljoen gebruikt zou moeten worden voor preventie en in allerlei dingen die maken dat er uiteindelijk minder mensen nodig zijn om die zorg te verlenen."
Huisartsenzorg en wijkverpleging zijn volgens De Blok de basis van ons zorgstelsel. "Hele situaties werden in een vroeg stadium opgelost."
Slimme elektronica
Daarnaast is er slimme zorgelektronica, waar de zorgsector van profiteert, ook bij thuiszorgorganisatie Curadomi in Kampen. Denk bijvoorbeeld aan een druppel waarop iemand kan drukken als hij is gevallen. Een wijkverpleger kan dan komen helpen wanneer het nodig is. Hierdoor kan iemand langer zelfstandig wonen.
"Zo kunnen wij ook zorg op afstand bieden. Meer zorg met minder handen," vertelt Lubert Bosman, regiomanager bij Curadomi. Toch loopt hij tegen een probleem aan: "De senioren begrijpen niet altijd hoe ze met al die nieuwe technieken moeten omgaan, maar dit kunnen we ze leren."
Kosten wegen niet op
Terug naar de handen aan het bed, het zorgpersoneel. Dat moet volgens Jan Griepink van thuiszorgorganisatie Carinova een betere positie krijgen, zoals een reiskostenvergoeding. "De kosten om bij iemand die zorg nodig heeft te komen zijn soms hoger dan het loon, dat klopt toch niet? Als dit wordt verbeterd maakt dit het werk ook aantrekkelijker en zal je ook minder uitstroom hebben van de zorgmedewerkers."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.