Nieuws

Twee Tukkers zes jaar cel in voor mislukte Rolex-roof

De Tukkers werden na een 70 kilometer lange vlucht in een gestolen Fiat Abarth, uiteindelijk opgepakt in Enschede
De Tukkers werden na een 70 kilometer lange vlucht in een gestolen Fiat Abarth, uiteindelijk opgepakt in Enschede © News United
Een 22-jarige man uit Enschede en een 24-jarige man uit Vroomshoop zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes jaar. De mannen maakten zich schuldig aan een gewapende woningoverval in Apeldoorn. Ze waren op zoek naar een Rolex-horloge, maar vonden die niet. Bij de overval werd geschoten.
Kort voor kerst vorig jaar pleegde het duo een gewapende woningoverval in Apeldoorn. Zij stormden bewapend met een pistool en een koevoet een tuinhuis binnen waar twee jongens verbleven. Het duo bond de slachtoffers vast en gebruikte geweld door meerdere keren de trekker van het vuurwapen over te halen.
De mannen maakten vervolgens allerlei spullen en de snelle auto van de bewoners buit. De Tukkers werden na een 70 kilometer lange vlucht uiteindelijk opgepakt in Enschede.

Stuipen op het lijf

Eén van de mannen bekende de overval te hebben gepleegd. De andere man zei dat hij op dat moment niet in Apeldoorn was. De rechtbank vindt dat niet aannemelijk, gelet op camerabeelden en telefoongegevens.
De rechters nemen het de mannen zeer kwalijk dat zij de slachtoffers de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Het meest angstaanjagende en riskante was het lossen van een schot in een kleine ruimte. Een kogel miste een van de slachtoffers ternauwernood. De overvallers waren tevergeefs op zoek naar een horloge van het merk Rolex, maar namen wel andere spullen en de auto mee.

Geen enkel respect

"Met hun handelen toonden de mannen geen enkel respect voor de eigendommen van anderen", oordeelt de rechtbank. "Ook stonden zij geen moment stil bij de impact van deze overval op de slachtoffers." De jongens hebben nog steeds veel last van de gevolgen van de brutale overval.
De mannen moeten in totaal een bedrag van ruim twintig duizend euro aan de slachtoffers betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.