Nieuws

Tientallen Albergenaren bij infoavond over azc: 'Burgemeester tot nu niet gezien'

Honderden Albergenaren bij infoavond over azc: 'Burgemeester tot nu niet gezien'
Honderden Albergenaren bij infoavond over azc: 'Burgemeester tot nu niet gezien' © RTV Oost
Zo'n 170 bewoners van Albergen worden vanavond bijgepraat over het akkoord dat de gemeente met het COA heeft bereikt. De gemeente kan zich opmaken voor de nodige kritiek. Zo zijn veel bewoners niet blij met het akkoord, waarin geen einddatum voor het azc is afgesproken. Bovendien zou het college de dorpelingen amper betrokken hebben bij het proces.
Vorige maand werd bekend dat er geen 300, maar 150 vluchtelingen komen in het hotel dat door het COA is gekocht. Hiermee leek de gemeente een prachtovereenkomst uit het vuur te hebben gesleept voor ontevreden dorpelingen, die herhaaldelijk noemden dat 150 het maximum was.

Protestmars

Een groep omwonenden is desalniettemin ontevreden met het akkoord. Pijnpunt is dat er geen afspraak is gemaakt over een einddatum, waardoor het azc volgens omwonenden 'tot in lengte van dagen in Albergen kan blijven'.
Actievoerders liepen in een protestmars naar het café. "We hebben bijna geen burgemeester of wethouder gesproken", zegt Hennie de Haan, woordvoerder van de actievoerders. "Ze (de burgemeester, red.) heeft drie nieuwsbrieven gestuurd en is bij twee bejaarden op bezoek geweest, dat was het."
"We zijn blij dat het er 150 zijn en geen 300", zegt actievoerder Ellis Demmer. "Maar we willen een einddatum zodat we kunnen kaderen. Dan kunnen we ons als dorp hard maken en die mensen op een goede manier helpen aan een toekomst."
De besloten bijeenkomst is in zalencentrum Morshuis. Het is niet bekend tot hoe laat het duurt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.