Betaald voetbal

Heracles Almelo keihard onderuit bij Jong Ajax

Heracles Almelo heeft opnieuw punten gemorst in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer John Lammers liep in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en het was meteen een forse: 4-0.
De nederlaag was dik verdiend, want Heracles had op De Toekomst weinig in te brengen tegen de Amsterdamse talenten. Onder aanvoering van de bij vlagen ongrijpbare Francisco Conceição had Jong Ajax al veel eerder kunnen scoren. De jonge Portugees had het vizier echter net niet scherp staan, of hij zag zijn schot gekeerd worden door één van de Heraclieden. Ook Christian Rasmussen was een paar keer dicht bij een treffer, maar hij schoot vanuit kansrijke positie net naast of stuitte op doelman Michael Brouwer.

Slotminuut

Heracles wist nauwelijks gevaar te stichten, al kreeg Anas Ouahim nog wel een aardige mogelijkheid na een ongelukkige kopbal van Donny Warmerdam. De Duitse middenvelder schoot echter over. Ondanks het grote overwicht van Jong Ajax leek Heracles zonder kleerscheuren de rust te halen, maar in de slotminuut van de eerste helft ging het alsnog mis. Een hoekschop belandde via Youri Baas voor de voeten Lucca, die de score opende: 1-0.
Diezelfde Lucca maakte er na een klein uur ook 2-0 van. De treffer werd ingeleid door Heracles-verdediger Ruben Roosken, die de bal verspeelde op de eigen helft. Mogelijk had Roosken nog wat last van een harde botsing, die hij vlak daarvoor had met ploeggenoot Justin Hoogma.
Halverwege de tweede helft probeerde trainer John Lammers met wat aanvallende wissels om het kunststukje van vorige week te herhalen, toen Heracles een 2-0 achterstand wegpoetste tegen MVV. Heracles leek ook beter in de wedstrijd te komen. Ouahim dwong met een goed schot Jong Ajax-doelman Tom de Graaff tot een redding.

Lankmoedig

Maar even later viel de treffer aan de andere kant. Door lankmoedig ingrijpen van de Heracles-defensie kon Van Axel Dongen uit een vrij kansloze positie de bal nog bij Warmerdam krijgen en de verdediger schoot de bal achter Brouwer: 3-0. Even later was Warmerdam weer trefzeker na een snelle counter van Jong Ajax en bepaalde de eindstand op 4-0.
Heracles moet na de uitstekende start van het seizoen - 9 punten na 3 wedstrijden - nu even een pas op de plaats maken, want de ploeg uit Almelo heeft in ruim een week tijd ineens een achterstand van vijf punten opgelopen ten opzichte van koploper PEC Zwolle.

Jong Ajax - Heracles Almelo 4-0

1-0 Lucca (45)
2-0 Lucca (57)
3-0 Warmerdam (63)
4-0 Warmerdam (81)
Arbiter: Gerrets
Geel: Lucca (Jong Ajax)
Jong Ajax: De Graaff; Regeer, Warmerdam (Delgado/85), Pierie, Baas (Jermoumi/61); Fitz-Jim, Rasmussen, Hlynsson; Conceiçao (Van Axel Dongen/46), Lucca (Aertssen/61), Hansen (Sarfo/78).
Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Roosken (Les/69); Bruns (Scheperman/69), Vejinovic (Schoofs/46), Ouahim (Sierra/84); Lunding (Cicilia/46), Armenteros, Hansson.