nieuws

Actie voor betere naleving cao bij transporteur Heisterkamp in Oldenzaal

Vakbond FNV Transport en Logistiek voert vanmorgen actie bij transportbedrijf Heisterkamp in Oldenzaal. De bond wil met de actie afdwingen dat Heisterkamp stopt met het inzetten van Oost-Europese chauffeurs tegen slechtere buitenlandse arbeidsvoorwaarden.
Sinds vanochtend 04.00 uur wordt bij de poort van het transportbedrijf actie gevoerd. Tientallen chauffeurs hebben een petitie gekregen met de oproep om een einde te maken aan de 'oneerlijke concurrentie in de transportsector'. Buitenlandse chauffeurs van het transportbedrijf worden op hun rechten gewezen door de vakbond. Heisterkamp zet volgens de vakbond op grote schaal chauffeurs uit onder meer Polen, Letland, Litouwen, Estland en Slowakije in die een fractie van het loon van Nederlandse chauffeurs krijgen. De bond roept het transportbedrijf op de cao na te komen. Aanleiding voor de actie is het op non-actief zetten van een Nederlandse chauffeur de afgelopen week. Hem zou zonder geldige reden ontslag zijn aangezegd.
Volgens directeur Henk Noordman van Heisterkamp maakt zijn bedrijf gebruik van buitenlandse chauffeurs vanwege de concurrentie in de transportsector, maar is er nog geen enkele Nederlandse chauffeur ontslagen door de inzet van de Oost-Europeanen. Het instellen van een Europees minimumloon zou een oplossing zijn voor de scheve salarisverhoudingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.