Amateurvoetbal

Excelsior'31 en Staphorst houden gelijkspel over aan midweeks duel

Excelsior'31 en Staphorst hebben een punt overgehouden aan hun midweekse wedstrijd in de Derde Divisie. Tegen respectievelijk Sparta Nijkerk en Harkemase Boys werd gelijkgespeeld.
In de Gelderse Vallei maakten Excelsior'31 en Sparta Nijkerk er een vermakelijk duel van met kansen over en weer. De Rijssense formatie brak al na na zeven minuten de ban via Jasper Veltkamp, die na voorbereidend werk van Givan Werkhoven de 0-1 op het scorebord bracht.
Dertien minuten later werd de openingstreffer echter alweer weggepoetst door de thuisploeg. Vanaf de strafschopstip maakte Mark van der Weijden de gelijkmaker: 1-1. Na rust gingen beide ploegen op jacht naar de zege, maar uiteindelijk bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Staphorst ontsnapt bij hekkensluiter

Ook Staphorst ging met een gelijkspel huiswaarts. De ploeg van Karlo Meppelink kwam met 0-0 heel goed weg bij hekkensluiter Harkemase Boys, dat voor vanavond na drie duels nog puntloos was.
De gastheren kregen voldoende kansen om de eerste driepunter van het seizoen in de wacht te slepen, maar Staphorst-doelman Jorick Maats wist zich meermaals te onderscheiden. In de eerste helft werden tevens twee Friese treffers afgekeurd. In de slotfase moest Kjeld Engbers van Staphorst nog vroegtijdig douchen na zijn tweede gele prent.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Derde Divisie.