Cultuur

Rockende contrabassisten en foto's in een electriciteitscentrale

Anne Linde van de Veen met haar contrabas
Anne Linde van de Veen met haar contrabas © Marcus Ganzevles
Anne-Linde van de Veen is veelzijdige zangeres, liedjesschrijver en muzikant. Ze rockt op de contrabas, maakt prachtige kleinkunstliedjes en vandaag staat ze met haar band Saint Louis op het SPUNCK Podium met een eigenzinnige uitvoering van 'Ain't Got No/I Got Life' van Nina Simone.
Fieke van 't Riet van 'De Stad Verbeeldt'
Fieke van 't Riet van 'De Stad Verbeeldt' © Maxime Gokoelsing
De voormalige elektriciteitscentrale Harculo bij Zwolle is tot en met 2 oktober het decor van twee bijzondere exposities: de Zilveren Camera is de landelijke expositie met journalistieke en documentairefotografie. En daarnaast de expositie Verhalen van Harculo. Fieke van ‘t Riet van 'De Stad Verbeeldt' geeft tekst en uitleg en we zien een aantal bijzondere foto's.

Miljoenen streams

Zijn muziek is meer dan 10 miljoen keer gestreamed en hij wordt op tal van radiostation wereldwijd gedraaid. Lars Beerda uit Zwolle, is deejay en producer onder zijn artiestennaam Laurentius. In Spunck Podium brengt hij zijn nieuwste plaat Celebrate en we krijgen een sneak preview van de bijbehorende videoclip.
Robin Bleeker is cabaretier, muzikant en de stadsdichter (tot 11 september) van Deventer. In de stad waar hij is thuisgekomen, schreef hij een slotgedicht, Mijn Hoofd, Mijn wereld. Harold en Pim geven zoals elke week tips over concerten en nieuwe releases van Overijsselse popmuzikanten en singer/songwriter Erik Neimeijer heeft een nieuwe koffersong geschreven, dit keer geïnspireerd door Sammy Davis jr. en Frank Sinatra.
Bekijk hier de hele uitzending:
Op het podium: muzikante Anne-Linde van der Veen, deejay Laurentius, schilder en muzikant Erik Neimeijer en dichter Robin Bleeker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.