nieuws

Ruim vijftig inwoners Lonneker protesteren tegen plannen luchthaventerrein

De Dorpsraad Lonneker en de stichting Lonnekerberg hebben vanavond gedemonstreerd tegen de plannen van de gemeente Enschede om van de Luchthaven Twente een evenementenlocatie te maken. Ook werd er een petitie aangeboden aan waarnemend burgemeester Fred de Graaf.
Ruim vijftig mensen demonstreerden op het Ei van Ko voor het stadhuis. Volgens de inwoners van Lonneker houdt de gemeente Enschede bij de ontwikkelingen op het luchthaventerrein te weinig rekening met hen. De Dorpsraad Lonneker heeft daarom een petitie aangeboden waarin de gemeenteraad vragen het besluit over de plannen uit te stellen.

Vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente activiteiten toestaan op een deel van het luchthaventerrein. Het gaat om evenementen met horeca, maar niet vaker dan twaalf keer per jaar en met maximaal vijfduizend bezoekers.

Te veel geluid

Volgens de Dorpsraad is er op het terrein te weinig parkeergelegenheid, zijn de wegen te smal zijn en zullen de twaalf activiteiten zich vooral in de zomer concentreren. De Dorpsraad schetst evenementen met brullende motoren, gierende banden en bonkende muziek. Ze protesteerden daarom ook met leus "Lonnekerberg geen Herrieberg".
De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over de plannen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.