Betaald voetbal

Go Ahead Eagles strikt Zweedse middenvelder Tesfaldet Tekie

Tesfaldet Tekie, gepresenteerd door technisch manager Paul Bosvelt
Tesfaldet Tekie, gepresenteerd door technisch manager Paul Bosvelt © Erik Pasman
Na de komst van Italiaan Federico Mattiello heeft Go Ahead Eagles opnieuw een transfervrije speler weten te binden. De Zweedse middenvelder Tesfaldet Tekie komt de gelederen versterken bij de nog puntloze eredivisionist uit Deventer.
Hij tekent een verbintenis voor één seizoen aan de Vetkampstraat. Met de komst van Tekie heeft trainer René Hake meer ijzers in het vuur op het middenveld.

Fortuna Sittard

De 25-jarige Zweed droeg de afgelopen drie seizoenen het shirt van Fortuna Sittard. Bij de club uit Limburg speelde Tekie in totaal 80 wedstrijden. Voor zijn verblijf in Sittard kwam hij uit voor IFK Norrköping en Östersund in zijn vaderland en het Belgische AA Gent.

Ook volgend seizoen Eredivisie

"Ik ga alles geven voor de club en de supporters om eraan bij te dragen dat Go Ahead Eagles ook volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt", vertelt Tekie vastberaden, die met spits Isac Lidberg een bekende tegenkomt. “Tegen hem heb ik jaren geleden in Zweden gespeeld. Wel heb ik veel spelers gesproken over Go Ahead Eagles. Zij hebben me van goede feedback voorzien en een duidelijk beeld geschetst van de club."

Bosvelt

Technisch manager Paul Bosvelt over zijn nieuwe middenvelder: "Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder vast kunnen leggen. Hij is verdedigend sterk door het spel goed te lezen en veel ballen te veroveren. Daarnaast kan hij het spel ook goed verplaatsen, ook over langere afstand. Wij denken dat hij een speler is die ons kan helpen in de strijd om lijfsbehoud.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.