Betaald voetbal

PEC-trainer Schreuder beducht voor kracht Willem II: "Wordt een zware avond"

Dick Schreuder
Dick Schreuder © Orange Pictures
Het nog prille seizoen in de Keuken Kampioen Divisie verloopt vooralsnog crescendo voor PEC Zwolle. De club uit onze provinciehoofdstad kent de beste seizoenstart ooit met vijftien punten uit vijf wedstrijden. Komende vrijdag komt titelkandidaat Willem II op bezoek.
Op voorhand een topper, maar wie een blik werpt op de ranglijst ziet de 'Tricolores' op een teleurstellende negende plek staan. Volgens trainer Dick Schreuder kan het duel met Willem II desondanks als een topper bestempeld worden. "Helemaal als je kijkt naar het team wat ze op kunnen stellen, welke spelers ze allemaal hebben. Het is gewoon een enorm goed elftal. Ze hebben in wedstrijden waar ze geen punten pakten, wel punten moeten halen. Dus we kijken daar wel een beetje doorheen."

Lastige competitie

PEC won vorig weekend ternauwernood op bezoek bij FC Den Bosch. "Uiteindelijk moet je juist dit soort wedstrijden", zegt Schreuder. "Maar iedereen binnen onze selectie en onze club ervaart dat dit gewoon een lastige competitie is. En dat het niet uitmaakt tegen wie je speelt. Dat ploegen ook tegen ons alles willen laten zien."
Trainer Dick Schreuder (PEC Zwolle): "Wij kijken niet naar de periodetitel"

Kastaneer keert terug

Gervane Kastaneer keert morgen terug in de wedstrijdselectie van de Zwollenaren; de aanvaller is hersteld van een blessure. Gabi Caschili hield kuitklachten over na de wedstrijd in Den Bosch en is dus afwezig tegen Willem II. Younes Taha is een twijfelgeval. Schreuder gaat de aanvallende middenvelder wellicht sparen voor aanstaande maandag, wanneer PEC aantreedt tegen Jong AZ.

Radio Oost

Het duel tussen PEC Zwolle en Willem II is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost en tevens te volgen op onze kanalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.