Nieuws

In Overijssel vrijwel geen bussen en treinen door stakingen

Het is rustig op station Enschede
Het is rustig op station Enschede © Sander Jongsma
Door een staking van medewerkers van de NS en de regionale vervoersbedrijven rijden er vandaag geen treinen en vrijwel geen bussen in Overijssel. Het gevolg: verlaten stations. Verslaggevers Sander Jongsma en Mark Bakker zien nog wel enkele bussen vertrekken vanaf de stations in Enschede en Zwolle. "Maar het is vooral heel rustig hier", constateren beide mannen.
Door een staking van NS-personeel in het westen ligt het treinverkeer in heel het land plat. Daar bovenop komt dat in Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen ook medewerkers van de regionale vervoersbedrijven hun werk neerleggen. De medewerkers eisen hogere salarissen en willen dat de werkdruk en het ziekteverzuim wordt aangepakt.
De meeste mensen zijn op de hoogte van de staking en dus is het rustig op de stations. In Zwolle ziet verslaggever Mark Bakker een meisje uit een auto stappen. Ze gaat trainen bij PEC Zwolle. "Ik ben door mijn vader met de auto gebracht", vertelt ze. "We komen uit Blaricum, dus ik mocht een uurtje rijden", vertelt haar vader. "Dat is voor een keer geen probleem. Je mag best staken om je standpunt kracht bij te zetten."
Volgens de man was het rustig op de weg en dat beaamt een woordvoerder van de ANWB. "Vrijdagochtend is het normaal al heel rustig op de weg en dat is nu niet anders", vertelt hij. Een drukke ochtendspits op de wegen lijkt dus uit te blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.