Nieuws

Voortaan 80 kilometer per uur op 'dodenweg' N50 bij Kampen

Nieuwe verkeersborden langs de N50 bij Kampen
Nieuwe verkeersborden langs de N50 bij Kampen © News United
Wie over de N50 bij Kampen rijdt, mag vanaf vandaag nog maximaal 80 kilometer per uur rijden. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen nachten de belijning op de weg aangepast en nieuwe snelheidsborden geplaatst. De verlaging van de maximumsnelheid is één van de maatregelen om de N-weg, die bekend staat als 'dodenweg', veiliger te maken.
De nieuwe maximumsnelheid geldt op het stuk tussen Kampen en Kampen-Zuid. Rijkwaterstaat heeft de lijnen verder uit elkaar gezet, waardoor er later nog een tijdelijke middenbarrière kan worden geplaatst. Deze barrière is nodig om te voorkomen dat er frontale botsingen op de weg gebeuren.
Rijd mee over de N50 met 80 kilometer per uur:
Dashcambeelden N50

Dodelijke ongelukken

De tijdelijke maatregelen worden getroffen na druk vanuit de politiek. De weg zou namelijk worden verbreed, maar dat werd op de lange baan geschoven door de stikstofcrisis. Om te voorkomen dat er in de tussentijd ernstige ongevallen ontstaan, worden er tijdelijke maatregelen genomen.
De weg tussen Kampen en Ramspol blijkt uit een analyse een van de gevaarlijkste N-wegen van Nederland te zijn. Er is in totaal negentien miljoen euro uitgetrokken om de weg op de grens met Flevoland aan te pakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.