Betaald voetbal

Heracles Almelo verslaat VVV-Venlo na doelpuntrijk duel op Erve Asito

Na twee wedstrijden zonder zege kent Heracles Almelo weer het zoet van een overwinning. Op Erve Asito was de thuisploeg in een doelpuntrijk duel met VVV-Venlo met 5-3 de baas en zo blijft Heracles bovenin meedraaien in de Keuken Kampioen Divisie.
Bij de ploeg van John Lammers maakten Sylian Mokono en Sem Scheperman hun basisdebuut. Verder ontbrak Marko Vejinovic, verdreef Lucas Schoofs Thomas Bruns naar de bank en maakte Nikolai Laursen zijn rentree na een hamstringblessure.

Thuispubliek kan juichen

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar het schot van Emil Hansson verdween net over het doel. Ondanks wat dreiging van de Heraclieden hielden de Venlonaren eenvoudig stand. Toch kon het thuispubliek na 25 minuten juichen. Laursen en Schoofs combineerden zich door de defensie van VVV en Laursen kon Ouahim bereiken. De Duitser schoot onberispelijk raak en zette met zijn tweede treffer van het seizoen de Almeloërs op voorsprong. Die voorsprong werd drie minuten later verdubbeld toen Laursen in alle vrijheid de bal in de linkerbenedenhoek plaatste.

VVV terug in de wedstrijd

Samuel Armenteros probeerde met de hak een derde treffer voor Heracles aan te tekenen, maar de fraaie poging verdween naast het doel van VVV-doelman Zima. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers uit Venlo redelijk uit het niets terug in de wedstrijd. Na een snelle aanval over de linkerkant van het veld kon Daan Huisman een voorzet van Simon Janssen van dichtbij binnentikken.

Gelijkmaker snel weggepoetst

Na rust moest de thuisploeg al snel een nieuwe tegentreffer incasseren. Nick Venema, voor rust al de meest dreigende speler van de bezoekers en twintig seconden na rust al dichtbij de gelijkmaker, kreeg de bal in de zestien cadeau na een fout van Brouwer en schoot nu wel raak. Zo kon Heracles dus weer opnieuw op jacht naar de voorsprong. Die werd snel gevonden na een prachtige actie van Ouahim. De middenvelder ontving een fraaie lange pass van Scheperman, draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en schoot beheerst raak: 3-2.

Doelpuntenfestijn

Even later werd de voorsprong verder uitgebreid. Een hoekschop van Hansson belandde op het hoofd van Schoofs en de middenvelder knikte zeer fraai raak. Toch was de overwinning nog altijd niet zeker in Almelo. Kees de Boer had de bal na goed terugleggen van Braken voor het inkoppen en deed dat dan ook vakkundig. Zo was de spanning na driekwart wedstrijd weer helemaal terug en moest de thuisploeg weer in de achteruit.

Mokono

Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd dan toch beslist. Rechtsback Mokono kapte naar binnen en haalde van 25 meter verwoestend uit met zijn linker en tilde daarmee de stand naar 5-3. Zo wist de ploeg van John Lammers de Venlonaren toch te kloppen en door de overwinning stijgen de Heraclieden weer naar plek drie in de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles Almelo - VVV-Venlo: 5-3

1-0 Ouahim (25)
2-0 Laursen (28)
2-1 Huisman (41)
2-2 Venema (48)
3-2 Ouahim (55)
4-2 Schoofs (61)
4-3 De Boer (67)