nieuws

Mogelijk rijden er morgen weer treinen op het verwoeste spoor bij Teuge

ProRail gaat ervan uit dat het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn morgenochtend kan worden hervat. Er wordt in opdracht van ProRail op dit moment hard gewerkt aan het herstel van de elektrische bovenleidingen. Een intensieve klus, waar 24 uur per dag ruim honderd mensen in ploegendienst aan werken.
De herstelwerkzaamheden aan het spoor in Teuge liggen volgens woordvoerder Jouke Schaafsma van spoorbeheerder ProRail nog steeds op schema. Maar het wordt wel spannend of de dienstregeling van de NS tussen Apeldoorn en Deventer morgenochtend hervat kan worden.

Nieuwe rails

Inmiddels liggen er ook nieuwe rails op het stuk dat zondagochtend bij een aanrijding tussen een trein en een auto onherstelbaar beschadigd raakte. Bij de aanrijding ontspoorde de trein. De bestuurder van de auto kwam daarbij om het leven. De rails zijn in een rijrichting over een lengte van 250 meter vervangen.

Verwoeste bovenleiding

De aannemer is vandaag met groot materieel aan de slag gegaan met het vervangen van de compleet verwoeste bovenleiding. Gisteren zijn er ook al zes nieuwe spoorpalen, waar de bedrading aan vastzit, neergezet. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, kan er aan het einde van de dag weer spanning op de bovenleiding gezet worden, waarna ProRail kan testen of alles weer goed werkt. Zodra de treinen kunnen rijden, zal de gewone dienstregeling weer van kracht zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.