nieuws

Stel uit Hengelo doet aangifte tegen gemeente en ambtenaren

Bert en Anne Beernink hebben vanmiddag aangifte gedaan van valsheid in geschrift, verduistering en obstructie van de rechtsgang tegen de gemeente Hengelo en een aantal ambtenaren van die gemeente.
In 2002 kocht het stel een huis aan de Binnenveldweg. Nadat het huis was verbouwd en gemoderniseerd, dachten de twee de plek te hebben gecreëerd waar ze samen gelukkig oud konden worden. Maar de komst van een kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen, pal naast hun huis, gooide roet in het eten.
"Extreem hoge en harde geluiden die door merg en been gaan", zo omschrijft Bert het geluid dat de zwaar gehandicapte kinderen maken. "Geluiden waar we maar niet aan kunnen wennen", zegt Anne. Ze begrijpen niet waarom de gemeente Hengelo de komst van het kinderdagverblijf heeft toegestaan.
Hun woongenot is na vijf jaar vechten tegen de gemeente gedaald tot het nulpunt. Emotioneel hebben ze het moeilijk en financieel is de situatie slechter dan slecht. Ze wonen in huis dat volgens hen zo goed als onverkoopbaar is. Als wanhoopsdaad hebben ze het hele dossier op internet gezet en deden ze vandaag aangifte bij de politie tegen de gemeente Hengelo en een aantal ambtenaren van die gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.