Kinderboekenschrijver uit Ommen schenkt luisterboek aan stichting Alzheimer

'Oma, mag ik mijn pop terug?' is de titel van het nieuwste boek van acteur en schrijver Mark Haayema. Haayema is geboren en getogen in Ommen en schreef al drie kinderboeken. Hij speelt momenteel in de veelbesproken theatervoorstelling Warhorse en is nog in de race voor de finale met zijn papieren pop-act bij het SBS programma Popster!

'Oma, mag ik mijn pop terug?' gaat over Fien en haar vergeetachtige oma. Haayema beschrijft daarin dementie bij opa's en oma's. Vergeetachtigheid, heet het in het boek - door de ogen van een kind gezien. Zoals Mark Haayema het vroeger zelf meemaakte bij zijn eigen oma, die een pop van zijn moeder kreeg en hem stikjaloers maakte.

Bij het boek verschijnt een luisterboek, dat is ingesproken door actrice Jenny Arean. Het boek kan via iTunes worden gekocht en de opbrengst ervan gaat naar Alzheimer Nederland. Het eerste exemplaar van 'Oma, mag ik mijn pop terug?' is in ontvangst genomen door Marga Bult, zij is ambassadeur van de stichting Alzheimer.

De tekeningen in dit boek zijn van de hand van Marius van Dokkum, net als in het kinderboek 'De vriendelijke draak', 'Joep!' en 'De held van alle helden'. In het najaar gaat het verhaal de theaters in met de Zwolse poppentheatergroep Gnaffel en speelt vanaf september in het hele land.

Meer over dit onderwerp:
Ommen dementie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren