Tbs voor moordenaar Maartje Pieck in Kampen opnieuw met twee jaar verlengd

De man die in 2000 de vijftienjarige Maartje Pieck uit Kampen verkrachtte en vermoordde moet in elk geval nog twee jaar in de tbs-instelling Pompekliniek in Nijmegen blijven.

De 52-jarige Kampenaar vond zelf dat hij toe was aan wonen buiten de kliniek; het Openbaar Ministerie wilde dat hij nog een jaar in de kliniek zou blijven, maar de rechtbank besliste dinsdag anders. Volgens de rechtbank is de Kampenaar nog lang niet uitbehandeld.

Hij kan zijn agressie en spanningen nog niet beheersen en daarvoor is meer tijd dan een jaar nodig. Het is noodzakelijk dat hij voorlopig binnen de muren van de kliniek blijft. Van voorwaardelijke beëindiging van de tbs-behandeling, wat de advocaat van de moordenaar voorstelde, kan al helemaal geen sprake zijn, aldus de rechtbank. Tot nu toe mag de Kampenaar alleen af en toe met twee begeleiders het terrein van de kliniek verlaten.

Maartje Pieck, kleindochter van schilder Anton Pieck, bezorgde in 2000 folders. Ze verdween tijdens haar bezorgronde. De Kampenaar sleurde haar zijn huis binnen, waar hij haar verkrachtte en wurgde. Hij gooide haar naakte lichaam in het bos. Hij kreeg daarvoor een celstraf van vijftien jaar en tbs opgelegd.

Meer over dit onderwerp:
Maartje Pieck Kampen tbs IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren