Nieuws

VIDEO: Drie inbrekers slopen ruit bij bandenbedrijf in Tuk, in dezelfde nacht nog 6 inbraken in omgeving

Inbrekers gefilmd bij bandenbedrijf in Tuk
Inbrekers gefilmd bij bandenbedrijf in Tuk © RTV Oost / Onder de Loep
Glaszetters, verzekeraars en gedupeerde bedrijven in Steenwijk en Tuk hadden het er druk mee medio augustus. In één nacht werden maar liefst zeven bedrijfsinbraken gepleegd. Drie gemaskerde mannen zijn gefilmd terwijl ze een ruit slopen bij een bandenbedrijf. Zijn zij verantwoordelijk voor alle zeven inbraken?
De bedrijven waar is ingebroken liggen allemaal in de buurt van elkaar, met de N334 als verbindingsweg. Aan de Roomweg in Tuk kregen twee bedrijven in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 augustus inbrekers over de vloer. Een stukje verderop, aan de Dolderweg in Steenwijk waren twee bedrijven het doelwit. Aan de Koematen, op bedrijventerrein Groot Verlaat in Steenwijk, slaan de inbrekers toe bij drie bedrijven.
"De bedrijven hadden allemaal schade na de inbraak", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "In veel gevallen ging het om een ingeslagen ruit. Het was de dieven echt om waardevolle spullen te doen. De bedrijven missen onder meer geld en waardevolle elektronica."

Gestolen elektronica

Bij een bandenbedrijf in Tuk verdween een goudkleurige laptop van het merk Lenovo, een zwarte Huawei Matepad T, een luxe pennenset van het merk Balmain Paris en honderden euro's contant geld. Bij een ander bedrijf aan dezelfde Roomweg in Tuk werden drie notebooks, een tablet en opnieuw honderden euro's cash gestolen. In Steenwijk verdwijnen na het bezoek van de inbrekers twee zilveren Lenovo notebooks en een roze Canon fotocamera.
Aan de Dolderweg in Steenwijk zijn bij een cateringbedrijf zeven messen en een geldbedrag gestolen. Op beelden die zijn gemaakt bij het bandenbedrijf in Tuk zijn drie gemaskerde mannen gefilmd. Ze schijnen met zaklampen naar binnen en een van de mannen slaat met een grote hamer in op de ruiten. Daarbij hoor je de inbrekers ook met elkaar praten.
"We zijn benieuwd of iemand weet in welke taal de inbrekers spreken en wat er gezegd wordt", zegt Westerhoff. "Het is aannemelijk dat deze drie inbrekers ook bij de andere inbraken betrokken zijn. De zeven bedrijven liggen namelijk dicht bij elkaar. We zijn op zoek naar mensen die in de nacht van 10 op 11 augustus iets hebben gezien in de omgeving van de Roomweg in Tuk of de Dolderweg en de Koematen in Steenwijk."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Steenwijkerland een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.