Nieuws

Politie zoekt verblijfplaats van man die in Zwolle vrouwen onzedelijk betastte

Deze man wordt gezocht door de politie
Deze man wordt gezocht door de politie © RTV Oost / Onder de Loep
De politie is op zoek naar de verblijfplaats van een man die ervan wordt verdacht in 2019 en in 2021 twee vrouwen onzedelijk te hebben betast. De tweede keer gebeurde dat in de bus tussen Zwartsluis en Zwolle.
"In 2019 kwamen we met het onderzoek nog niet bij een verdachte uit", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Dat werd anders toen in maart 2021 nog een slachtoffer aangifte deed. Op basis van die aangifte kwamen we op de beelden uit de bus."
"We komen nu pas met de beelden naar buiten omdat we bij dit soort zaken heel voorzichtig te werk gaan. Beelden openbaar maken -zoals we nu doen- is namelijk een enorme inbreuk op de privacy van iemand. We hebben eerst uitgebreid gekeken of we op minder ingrijpende manieren konden achterhalen wie de man is en waar hij verblijft."

'Hebben zelfs gepost'

"We hebben alle mogelijkheden geprobeerd en zelfs gepost", vervolgt Westerhoff. "Maar dat leidde niet tot het achterhalen van zijn verblijfsplaats. Daarna hebben we via de socials van de politie in Zwolle en Zwartsluis om informatie gevraagd. Daarbij hebben we zijn gezicht eerst onherkenbaar gemaakt om een een kans te geven zichzelf te melden."
Dit opvallende jasje droeg de man
Dit opvallende jasje droeg de man © RTV Oost / Onder de Loep
De man meldde zich echter niet. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de man tussen 2019 en 2021 tussen Zwolle en Zwartsluis reisde. In die tijd droeg hij een opvallend jack dat bij Zara werd verkocht. "Over dat jack hoeven we geen tips", aldus Westerhoff. "We willen nu heel graag weten wie deze man kent en vooral waar hij verblijft."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Zwolle of Zwartewaterland een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.