Nieuws

Woning in Hengelo overhoop gehaald tijdens inbraak, wie pint hier met de gestolen bankpas?

Deze man pint met een bankpas die is buitgemaakt bij een woninginbraak
Deze man pint met een bankpas die is buitgemaakt bij een woninginbraak © RTV Oost / Onder de Loep
Een echtpaar uit Hengelo wachtte een onaangename verrassing toen ze thuis kwamen na hun vakantie. Tijdens hun afwezigheid was er ingebroken. Uit de kluis werd de pincode gehaald van een bankpasje dat elders in huis lag opgeborgen. Met de gestolen bankpas is geld opgenomen bij winkelcentrum Hasselo, daarbij is de pinner gefilmd.
De kluis werd met grof geweld opengebroken en het hele huis werd tijdens de inbraak overhoop gehaald. Ook zijn er sieraden buitgemaakt. Het gaat om een gouden herenhorloge van het merk Tissot, een gouden damesring met bloedkoraal, een gouden trouwring met diamanten met de inscriptie '16-07-1953'. Daarnaast verdween een gouden armband van een zakhorloge.
"Mogelijk zijn die sieraden ergens te koop aangeboden", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "De sieraden hebben een emotionele waarde voor het echtpaar. En met de diefstal van de sieraden en het geld waren de slachtoffers er nog niet. Ze hebben na de inbraak alle sloten moeten vervangen. Dat kostte ook nog eens rond de 700 euro."

Tips?

Herken je de pinner of heb je andere informatie? Laat het dan weten.
- Bel de tiplijn 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.