Nieuws

Websuper Picnic heeft na verwoestende brand nieuw pand in Almelo

Personeel op de nieuwe locatie op het Bedrijvenpark Twente in Almelo
Personeel op de nieuwe locatie op het Bedrijvenpark Twente in Almelo © Picnic
Bezorgsupermarkt Picnic heeft een nieuw pand in Almelo gevonden. Dat was nodig nadat het voormalige onderkomen in juli was afgebrand. Klanten in Almelo en omstreken konden daardoor sindsdien niets meer laten bezorgen, maar vanaf woensdag kan dat wél weer.
De brand aan de Zeearend haalde op 10 juli landelijk en zelfs internationaal het nieuws. De brandweer heeft de oorzaak van de brand niet kunnen achterhalen. Een scenario is dat er kortsluiting ontstond bij een van de elektrische bezorgauto's; er zijn vaker incidenten geweest met deze wagens. Vlak voordat de laatste werknemer het pand verliet, zou een van de wagens nog aan de lader zijn gezet.

Metershoge vlammen

Feit blijft dat de vlammen metershoog uit het pand sloegen en dat het gebouw in korte tijd volledig afbrandde. Daardoor moest de supermarkt een nieuw onderkomen zoeken waar de boodschappen allemaal binnenkomen, om vervolgens naar de klanten te worden gebracht. Op het Bedrijvenpark Twente heeft Picnic dat nieuwe pand gevonden.
Vanuit het gebouw met een oppervlakte van zo'n 3000 vierkante meter (inclusief kantoorruimten en kantine) zal de websuper de komende tijd haar klanten bedienen. "Picnic betrekt deze hub voor een langere tijd", zegt een woordvoerder.
Van het pand aan de Zeearend is niets meer over
Van het pand aan de Zeearend is niets meer over © RTV Oost

Nieuw personeel

Een groot deel van de Almelose bezorgers is de afgelopen tijd op andere afdelingen binnen het bedrijf of op andere locaties aan het werk gegaan. Ongeveer veertig werknemers zijn hun werkgever trouw gebleven en zullen meeverhuizen, een deel van de medewerkers is ergens anders aan de slag gegaan. Daarom wordt er nieuw personeel gezocht.

Elektrische bezorgwagens

Het doel is om met om en nabij 25 bezorgauto's te gaan werken, maar er zal met zes worden gestart. Na de brand in Almelo besloot Picnic om tientallen elektrische bezorgwagens tijdelijk van de weg te halen, in afwachting van het onderzoek naar de brandoorzaak. De supermarkt gaat niet in op de vraag of bij de nieuwe vestiging extra maatregelen worden genomen wat betreft stalling van de auto's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.