nieuws

'Bijtende' speler DETO niet bestraft vanwege gebrek aan bewijs

De beet in de rug van Smedema
De beet in de rug van Smedema
Het bestuur van eersteklasser DETO zal Jerry van Staa niet bestraffen voor het bijten van tegenstander Thomas Smedema van Vroomshoopse Boys. Dat meldt Tubantia.
Smedema zette afgelopen weekend een foto op Facebook waarop te zien is dat hij in zijn rug gebeten is. Dat zou zijn gebeurd door Van Staa, maar hij ontkent. Er is een gesprek geweest tussen de spelers en voorzitters Corné van het Laar van DETO en Dick Netters van Vroomshoopse Boys.
Smedema gaf aan dat hij gebeten was, maar wist niet door wie. Van Staa ontkende dat hij het gedaan heeft. "De standpunten van beide spelers lagen dus mijlenver uit elkaar", gaf DETO-preses Van het Laar na afloop aan tegen de krant. "Dan kun je uren zoniet dagen blijven doorpraten, maar dat heeft dan geen enkele zin. Dus zijn we maar weer uiteen gegaan."
De voorzitter stelde vast dat de beschuldiging over het bijten onbewezen blijft en er geen maatregelen nodig zijn. "Als toeschouwers hebben wij niets gezien, ik niet, de trainer niet, andere bestuursleden ook niet. De wedstrijden worden altijd met een camera vastgelegd, maar daarop kunnen we ook niets ontdekken. Dan kunnen we niet anders dan concluderen dat er niet gebeten is. Jerry van Staa speelt ook al zo'n tien seizoenen in ons eerste. Als hij in de periode tien gele kaarten heeft gekregen is het veel. Het is dus een heel sportieve speler."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.