nieuws

V&D moet verhuurder pand Hengelo volledige huurprijs betalen

V&D moet de volle huurprijs betalen voor het winkelpand in Hengelo. Dat heeft de kantonrechter geoordeeld in het kort geding dat de verhuurder, Mondia Investments, had aangespannen tegen de winkelketen. Mondia heeft nog recht op ruim 51.000 euro huurachterstand.
De verhuurder van het pand in Hengelo was het niet eens met het eenzijdige besluit van V&D om minder huur te betalen. De winkelketen heeft met andere verhuurders wel een overeenkomst afgesproken om een lagere huurprijs te hanteren, maar Mondia heeft die overeenkomst niet getekend.
De rechtbank zegt dat Mondia het recht heeft om hierop naar de rechter te stappen, ook al zou dat V&D in de problemen kunnen brengen. De rechtbank is van mening dat de schade die Mondia oploopt door de huurvermindering niet opweegt tegen de schade die V&D zou oplopen wanneer zij de volledige huur moet betalen.

V&D bang voor faillissement

V&D zegt telkens dat het bedrijf failliet zou gaan wanneer de huurvermindering niet doorgevoerd wordt en ziet het als een morele verplichting van de verhuurder om hieraan mee te werken. De rechtbank gaat niet mee in dit argument. Een eenzijdige huurverlaging is niet rechtsgeldig en dus moet V&D de volledige huur betalen.
Wat de gevolgen voor V&D zullen zijn en of de andere verhuurders nu ook actie gaan ondernemen is nog niet bekend. Mondia is erg blij met de uitspraak van de rechter. Advocaat Joop Deveer zegt dat de rechter helemaal is meegegaan in het verhaal van Mondia en dat de uitspraak duidelijk en terecht is. Een woordvoerder van V&D laat weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de kantonrechter. "We gaan het vonnis eerst goed bestuderen alvorens een beslissing te nemen of hoger beroep wordt ingesteld."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.