Oud-schipper blijft vechten tegen vochtprobleem Deventer Schippersflat

Hij woont samen met zijn vrouw al jaren in een ongezond, muf en vochtig appartement in de Deventer Schippersflat aan de IJssel. Maar aan de ellende van Hans en Herma Stempher komt mogelijk snel een einde.

Al zeker vier jaar voert Stempher een strijd om de omstandigheden in zijn flatwoning te verbeteren. De vochtafvoer van de buurman werd al onderzocht en veranderd, maar zonder resultaat. Nu, na recent onderzoek door de gemeente Deventer, blijkt dat vochtophoping in een spouw tussen twee buitenmuren waarschijnlijk de boosdoener is. "Ik hoop dat het probleem nu snel aangepakt wordt", zegt Stempher, "want mijn vrouw lijdt aan de longziekte COPD en de situatie wordt steeds slechter."

'Verhaal kent slechts slachtoffers'

Vochtplekken op de muur in de slaapkamer zijn het bewijs van de ongezonde vochthuishouding in de woning. Onder meer een muffe lucht is het gevolg. Maar flateigenaar het De Weerdsgesticht heeft nog nooit iets aan de klachten gedaan. "Ik weet ook niet waarom, wij hebben ze altijd netjes benaderd en de problemen voorgelegd. Ik hoop dat er nu nu snel iets gebeurt", zegt Hans Stempher. "Want dit verhaal kent alleen maar slachtoffers."

Meer over dit onderwerp:
Deventer Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren