Nieuws

Jongeren mixen cabaret en hiphop in speciale theatervoorstelling

Mink de Vries met zijn leerlingen
Mink de Vries met zijn leerlingen © Vincent Corjanus / RTV Oost
Een mix van hiphop en cabaret. Jongeren van het Agnieten College in Nieuwleusen draaiden samen met hun leraar een speciale voorstelling in elkaar die ze deze week opvoeren in de Stoomfabriek in Dalfsen. De voorstelling is onderdeel van de Week van Alle Kunsten (WAK). Voor publiek en inwoners van de gemeente Dalfsen is het dan mogelijk om te zien wat er binnen de gemeente allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur.
Jongeren mixen cabaret en hiphop in speciale theatervoorstelling
De voorstelling 'Hip Hop & Cabaret op de Kop' van leraar Mink de Vries en zijn leerlingen wordt deze week opgevoerd in theater de Stoomfabriek in Dalfsen. Woensdag vond de try-out plaats, een spannende aangelegenheid. De Vries is dan ook trots op zijn leerlingen: ''Ik kan niet zonder ze!''

Van Queen tot rap

De voorstelling trapt af met een stuk cabaret waarin het leven van De Vries centraal staat. Zo gaat hij verkleed als Freddie Mercury van Queen in de clip 'I Want To Break Free'. ''Het is mijn levenslied, ik ben nogal gehecht aan vrijheid.'' Leerling Mo gaat rappen. Ook voor hem is dat een vorm van vrijheid. ''Het voelt relaxed, ik rap altijd thuis en schrijf soms ook mijn eigen teksten.''
Tijdens de WAK wil de gemeente Dalfsen de kunst- en cultuursector extra in de spotlights zetten. Zo zijn er diverse theatervoorstellingen te zien, is er livemuziek, schilderkunst en cabaret. Deelnemers kunnen laten zien waar ze het hele jaar mee bezig zijn.

Divers palet

Het evenement is er niet alleen voor het publiek, maar ook voor de makers zelf, zodat ze contact met elkaar kunnen leggen. ‘’Het is echt heel erg mooi dat we een heel divers palet van kunst hebben hier in Dalfsen. Van kinderen tot ouderen en alles wat daar tussen zit’’, zegt organisator en cultuurcoach Irene van der Vegte.
De WAK beperkt zich niet alleen tot Dalfsen, er zijn ook activiteiten in de omliggende kernen, zoals Lemelerveld en Nieuwleusen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.