Nieuws

Achtjarige Lola uit Blokzijl schittert in Nederlandse Oscar-inzending Narcosis

Actrice Lola van Zoggel (8) uit Blokzijl
Actrice Lola van Zoggel (8) uit Blokzijl © RTV Oost, Oscar Siep
Ze is pas acht jaar oud en heeft nu al een filmcarrière waar je u tegen zegt. Lola van Zoggel uit Blokzijl heeft een belangrijke rol in de film Narcosis, die zaterdag in première gaat. Het is nu al duidelijk dat Narcosis zal worden ingezonden voor de prestigieuze Academy Awards - beter bekend als de Oscars - in de Verenigde Staten.
"Dit is mijn vierde film", zegt de jonge Lola alsof het heel normaal is. De ochtendpauze is net voorbij en de kinderen van basisschool De Rolpaal in Blokzijl gaan weer op hun plek in de klas zitten.
Meester Emiel trekt de deur naar de gang dicht. Een deel van de kinderen in deze combinatiegroep is al een paar jaar ouder, maar Lola kan het met iedereen even goed vinden. De vrolijke kletsmajoor staat in de aandacht vanwege de première van die grote film aanstaande zaterdag. Haar klasgenoten vinden het vooral erg knap dat Lola dat allemaal durft.

Op de rode loper

Want het is nogal wat. Ook al is het inmiddels haar vierde film, een première maak je niet iedere dag mee. En zeker niet als je één van de hoofdgasten bent. Op de rode loper tussen die grote filmsterren en dan al die flitsende camera's in jouw richting.
Het lijkt er op of Lola nog niet kan inschatten wat haar te wachten staat. Het heeft de aandacht ook niet. Nog niet, want nu is het een gewone schooldag.
"En vanavond moet ik mijn nieuwe kleren passen voor het feestje zaterdagavond!"
Klik op deze video voor een portret van de achtjarige filmster Lola van Zoggel uit Blokzijl:
Portret van aanstormend acteertalent Lola van Zoggel, 8 jaar oud, uit Blokzijl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.