Nieuws

Hechte vriendengroep organiseert muziekweekend in Hoonhorst

Het terrein in Hoonhorst
Het terrein in Hoonhorst © Eigen foto
Een vriendengroep organiseert bijna ieder jaar het muziekweekend Kachel FM in het dorp Hoonhorst. Een groot piratenevenement waar vele bezoekers op afkomen. Aankomend weekend gaat het piratenevenement voor het eerst sinds corona weer plaatsvinden. De vriendengroep heeft er zin in: ‘’Het is geweldig om dit samen met je beste vrienden te organiseren’’, zegt organisator Stefan Eilert.
De vriendengroep is het hele jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Eilert noemt het een uit de hand gelopen hobby: ‘’Het is gewoon altijd heel gezellig met elkaar.’’ De groep heeft deze hele week vrij genomen om de boel op te bouwen voor het weekend.

Hoe het begon

Het begon ooit heel klein, in 2005. Toen bestond het muziekweekend uit slechts twee partytentjes. In de loop der jaren is het evenement flink gegroeid.
Naast dat het mogelijk is om het muziekweekend fysiek te bezoeken, is het ook live te volgen via het internet. Op zaterdagavond worden er ongeveer 3.500 bezoekers verwacht, maar ook op vrijdagavond en zondag gaat het aardig druk worden in de grote feesttent in Hoonhorst. ‘’Ik kijk ernaar uit dat de tent weer vol zit, dat heb ik gemist in coronatijd’’, zegt Eilert. In coronatijd werd er een aangepast programma uitgezonden vanuit de bus van Kachel FM.
De vriendengroep
De vriendengroep © Eigen foto

Golfjes en een limousine

Het is de bedoeling dat iedere editie van Kachel FM een bepaald thema heeft. Het thema krijgt een eigen logo, maar ook een eigen voertuig. Zo gebruikten ze de afgelopen jaren een brandweerauto, een combine, een limousine en een hele rits Volkswagen Golfjes. ‘’We proberen ieder jaar weer iets nieuws neer te zetten’’, zegt Eilert.
Pas zondagavond gaat de vriendgroep zelf aan het bier. ‘’In totaal lopen er 120 vrijwilligers rond, die moeten we aansturen, koppie erbij dus!’’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.