nieuws

Kamper Kogge wil alsnog Ommelandvaart voltooien

De bemanning van de Kamper Kogge gaat opnieuw proberen om de zogeheten Ommelandvaart in zijn geheel af te varen. De tocht staat gepland voor 2016, maar wanneer precies is niet bekend.
De Ommelandvaart is een tocht via de Oostzee naar de Duitse stad Lübeck, waarbij om Denemarken heen wordt gevaren. Al meerdere keren is de Kamper Kogge daar geweest, maar daarbij voer het schip door het Noord-Oostzeekanaal dwars door Denemarken.
In 2004 is geprobeerd om net als in de middeleeuwen om Denemarken heen te varen. Maar halverwege de tocht werd de koers gewijzigd vanwege hevig noodweer. Ook voltrok zich een groot drama op de reddingsboot die uit voorzorg meevoer. Kort achter elkaar stierven twee bemanningsleden aan een hartinfarct.
Om de tocht zo goed mogelijk te kunnen voltooien wordt er gezocht naar jongere bemanningsleden. Binnenkort start er een speciale wervingsactie waarbij gezocht wordt naar jongere mannen en vrouwen die mee willen varen. Over ongeveer twee maanden gaat de Kamper Kogge voor een paar dagen naar Engeland. Dit is een goede gelegenheid voor nieuwe vrijwilligers om ervaring op te doen op het eeuwen oude zeilschip.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.