nieuws

Super chocolade-paasei in etalage van De Bonbonnerie Borrel in Zwolle

In de etalage van de bonbonnerie in Zwolle staat een enorm chocolade-paasei. "Mensen mogen raden hoeveel kilo het ei is. En ik weet het zelf ook nog niet, want ik heb het nog niet gewogen", vertelt chocolatier Peter van der Molen.
Waarom chocolade-eitjes bij Pasen horen? Dat weet Van der Molen eigenlijk ook niet precies. "Omdat ze gewoon lekker zijn?" grapt de chocolatier uit Zwolle. "Ik heb op dit moment meer dan drieduizend eitjes met vijftien verschillende smaken in mijn winkel liggen."

Superei

Van der Molen was voorheen kok in het leger. "Daar kookte ik met mijn team soms voor 1500 man. Dan heb je geen tijd om delicatessen neer te zetten. Rijst en stamppot voor hele grote groepen, dat was toen de uitdaging." Van der Molen heeft de bonbonnerie vorig jaar overgenomen van Hans Borrel en laat zich uitdagen door wat je kan maken met chocola. Het ei wordt op 5 april gewogen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.