Nieuws

Vrijwilligersorganisatie start zoektocht naar verdwenen Zwollenaar

Bij het Westerveldse bos en de Westerveldse kolk in Zwolle wordt sinds dinsdagmiddag intensief gezocht naar een 62-jarige Zwollenaar. De man verdween op 1 september en is sindsdien spoorloos. De politie deed drie dagen geleden een oproep met de vraag om informatie en tips over de vermiste man.
Vrijwilligers van de organisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zijn aan het einde van de middag begonnen met een zoektocht naar de vermiste Zwollenaar. Met honden, quads en drones zoeken de vrijwilligers naar een spoor van de man. Er wordt gezocht in de omgeving van het Westerveldse Bos en het water van de aangrenzende kolk. Het zoekgebied ligt ten noorden van de wijk Holtenbroek en Aa-landen.
De man is weggegaan rond 1 september en zou erna nog gezien zijn. Hij is te voet vertrokken en heeft geen telefoon bij zich. De politie heeft op alle plekken gezocht waar hij gebruikelijk en vaker kwam, maar hem niet gevonden. Familie maakt zich ernstige zorgen.
De vermiste Zwollenaar is 62 jaar oud, ongeveer 1.80 lang, en heeft grijs kort haar. Hij draagt een spijkerbroek en een zwart/witte blouse met een print van kleine motorfietsen. Hij heeft verder werkschoenen aan en tattoos op beide armen.
SAR Nederland is een non-profit organisatie met als doel om vermiste personen op te sporen met een team op het water en op het land.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.