nieuws

Politie zoekt in Twentekanaal bij Markelo naar bewijsmateriaal

De politie heeft vanmiddag in het Twentekanaal bij Markelo uitgebreid gezocht naar bewijsmateriaal in de moordzaak tegen twee verdachten uit Hengelo en Neede. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 24-jarige man uit Almere, in december vorig jaar.
Bij de zoektocht werd gebruik gemaakt van onder meer dregstokken. Daar waren magneten aan bevestigd, die alle metalen op de bodem van het Twentekanaal naar boven halen.

Lijk in plastic

Het lijk van de Almeerder werd op 17 december in het Twentekanaal, gewikkeld in plastic gevonden in het Twentekanaal aan de Meenweg bij Markelo. Vlak daarna werd een 42-jarige man uit Hengelo als verdachte aangehouden. Eind januari werd ook een 55-jarige man uit Neede opgepakt. Ook hij zou betrokken zijn bij de moord.
Dinsdag werd tijdens de rechtszaak tegen de twee verdachten bekend dat de man door het hoofd is geschoten. Omdat de politie uitgaat van een afrekening in het drugscircuit zijn er tijdens het onderzoek invallen gedaan in diverse panden, waaronder in Hengelo. Bij de huiszoekingen werd onder meer in Haaksbergen een hennepkwekerij aangetroffen.

Verdachten vrijgelaten

De 42-jarige verdachte uit Hengelo is sinds dinsdag op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie zag geen reden om hem nog langer vast te houden, maar hij blijft wel verdachte. Intussen blijft Justitie op zoek naar aanvullend bewijs.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.