nieuws

Voorrondes Red Bull Paper Wings op Universiteit Twente in Enschede

Donderdagmiddag werden de voorrondes van het NK Red Bull Paper Wings op de Universiteit Twente in Enschede gehouden. Deelnemers kregen de kans om hun mooiste en beste papieren vliegtuigje te maken en mee te dingen naar een plek op het Nederlands Kampioenschap.
Rond de 200 studenten probeerden hun zelf gevouwen, papieren vliegtuigje het verst te gooien. Dit werd gedaan in de kantine van de faculteit Construerende Technische Wetenschappen. Elke deelnemer kreeg één kans om te gooien en daarna werden de afstanden en de vluchttijd genoteerd.

Red Bull Paper Wings

Red Bull Paper Wings is de grootste wedstrijd ter wereld als het om papieren vliegtuigjes gooien gaat. Dit jaar is het voor de vierde keer in Nederland. In vier grote studentensteden in Nederland zijn deze voorrondes gehouden. Van elke stad kregen de drie beste personen een vrijkaart voor het NK in Amsterdam.
Tijdens het Nederlands kampioenschap wordt bepaald welke drie de beste zijn en deze gaan dan door naar het wereldkampioenschap in Salzburg. De winnaars van vandaag zijn Mathijs (22,5 meter), Jeroen (21,8 meter) en Bastiaan (21,3 meter).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.