Nieuws

De uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2022 zie je bij RTV Oost

Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap zijn de winnaars van de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent 2022.
Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap zijn de winnaars van de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent 2022. © RTV Oost
Op maandag 19 september wordt de Cultuurprijs Overijsel en het Cultuurtalent van Overijssel weer uitgereikt in theater Odeon De Spiegel in Zwolle. RTV Oost maakt een uitgebreide registratie van de show die op woensdag 21 september om 18.00 uur wordt uitgezonden op TV Oost. Deze uitzending zie je ook op het YouTube-kanaal van SPUNCK (www.youtube.com/spunck) en wordt nog een aantal keren herhaald op TV Oost.
Hendrik Jan Bökkers, popmuzikant en ambassadeur van het Nedersaksisch, krijgt de Cultuurprijs Overijssel 2022. De prijs wordt hem toegekend omdat hij al ruim twintig jaar een popmuzikant van buitengewone en inspirerende kwaliteit is. Sinds 2007 is hij de frontman van zijn eigen band, Bökkers. Daarnaast is Hendrik Jan hét boegbeeld van de streektaal in Overijssel, hij zet zich met hart en ziel in voor de cultuur van de taal van het Nedersaksisch.
Nathalie Schaap is een groot muziektalent. Ze beheerst zoveel verschillende facetten, heeft een magische stem in combinatie met haar contrabas, maakt eigen muziek en is ook nog eens cultuurondernemer. Zij krijgt de prijs Cultuurtalent Overijssel 2022. De prijs wordt haar toegekend als erkenning van haar talent én als stimulering om bovenal door te gaan als veelbelovend musicus.
De uitreiking van beide prijzen staat in het teken van kunst en cultuur in Overijssel, met als middelpunt de winnaars van 2022: Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap. Zij stellen het programma samen met bijzondere acts en gasten. Een theatershow waarin vooral de muziek wordt gevierd. De uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel kun je gratis bijwonen. Reserveer hier je kaarten bij Odeon De Spiegel.
Hendrik Jan Bokkers en Nathalie Schaap nodigen je uit voor de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel. De toegang is gratis, reserveer snel je tickets.
De uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel zie je op woensdag 21 september om 18.00, 21.00 en 23.00 uur op TV Oost. Deze uitzending zie je ook op het YouTube-kanaal van SPUNCK en is ook online terug te kijken en in de gratis RTV Oost-app. Op TV Oost wordt de uitzending herhaald op zondag 25 september om 12.00 en 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.