Nieuws

Overijssel haalt omgekeerde vlaggen binnen paar weken weg

Overijssel haalt omgekeerde vlaggen binnen paar weken weg
Overijssel haalt omgekeerde vlaggen binnen paar weken weg © ANP / De Vries Media
De omgekeerde vlaggen langs Overijsselse wegen hangen er nog hooguit een paar weken. De provincie gaat ze weghalen, omdat 'steeds meer vlaggen losraken'.
"Overijssel is de afgelopen maanden coulant omgegaan met de vlaggen die opgehangen waren aan lantaarnpalen, verkeersborden en viaducten", meldt de provincie in een persbericht. "Er is alleen ingegrepen als de verkeersveiligheid in gevaar kwam."
Nu het herfstweer voor de deur staat, is de kans groter dat vlaggen losraken door een combinatie van regen en wind. "Als wegbeheerder willen we voorkomen dat dit hinderlijke of gevaarlijke situaties oplevert voor weggebruikers. Daarom worden nu alle vlaggen langs de weg weggehaald."

Samen met gemeenten

Vlaggen langs provinciale wegen worden weggehaald, maar ook vlaggen langs buitenwegen, in dorpen en in steden. Daarbij trekt de provincie samen op met de gemeenten. Vlaggen op privéterrein kunnen blijven staan, daar kan de provincie of gemeente niets aan doen.
De provincie start vanaf 26 september, samen met de gemeenten, met het verwijderen van de vlaggen langs de wegen. Het gaat om vlaggen aan viaducten, lantaarnpalen en verkeersborden die gaan verdwijnen. Naar verwachting zijn ze begin oktober allemaal weggehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.