Nieuws

N35 bij Heino krijgt beter beveiligde kruispunten

N35 kruispunt bij Heino wordt verbeterd
N35 kruispunt bij Heino wordt verbeterd © RTV Oost / Kevin Drieze
De weggedeelten van de N35 ter hoogte van landgoed De Gunne en landgoed 't Reelaer in Heino worden verkeersveiliger. De kruisingen op beide weggedeelten worden voorzien van een zogenoemde bajonetconstructie.
Het komt er volgens wethouder Nijboer van de gemeente Raalte op neer dat het doorgaande verkeer na de wegconstructie niet meer gehinderd kan worden door verkeer dat op de kruisingen links of rechts wil afslaan, of door verkeer dat vanaf de zijwegen het kruispunt van de N35 oprijdt. "Dat wordt bereikt door de N35 in beide rijrichtingen van extra in- en uitvoegstroken te voorzien."

Verkeersveiligheid vergroten

De maatregel is niet hoofdzakelijk bedoeld voor een betere doorstroming van het verkeer op de N35, omdat het weggedeelte bij Heino nauwelijks knelpunten kent die vertragend werken. "Wel is het zo dat de kruispunten vragen om een veiligere oplossing, want 26 oversteekpunten van de N35 in de gemeente Raalte is best veel en dragen niet bij tot een goede verkeersveiligheid", aldus Nijboer.
De wegaanpassing wordt betaald uit het potje van 15 miljoen euro dat Rijk en provincie beschikbaar hebben gesteld voor het vergroten van de verkeersveiligheid op de N35. Uit hetzelfde fonds worden ook duurdere maatregelen als de tunnelweg bij Haarle betaald. De wegwerkzaamheden bij Heino worden in 2024 uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.