Bert van Marwijk en René Eijkelkamp gaan Go Ahead Eagles helpen

In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie kan Go Ahead Eagles de komende weken rekenen op de hulp van oud-bondscoach Bert van Marwijk.

De oud-speler van de club uit zijn geboorteplaats Deventer is bereid gevonden om in de beslissende fase van de competitie als 'klankbord' te fungeren voor de technische staf en de spelersgroep van de nummer 17 van de ranglijst.

Waar ik Go Ahead kan helpen, zal ik dat doen

"Ik zal regelmatig de club gaan bezoeken om de helpende hand toe te steken. Ik ben hier ooit begonnen en nog altijd supporter van Go Ahead. Waar ik de spelers en de staf maar kan helpen om die mooie club in de eredivisie te houden, zal ik dat doen", liet Van Marwijk (62) vrijdag weten.

Ook oud-speler René Eijkelkamp (50) gaat zich op het technische vlak inzetten voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer brak afgelopen zondag met hoofdcoach Foeke Booy, een dag na de thuisnederlaag tegen Vitesse (0-2).

Voorzitter rekent op snelle ommekeer

Dennis Demmers maakt als interim-coach het seizoen af. Hij reageerde opgetogen op de komst van Van Marwijk en Eijkelkamp als topadviseurs. "We hebben het over twee geweldige persoonlijkheden, grootheden die fantastisch bij onze club passen. Dat wij nu gebruik kunnen maken van hun grote ervaring is voor iedereen goed: voor mij, voor de spelers en voor de club. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn", gaf Demmers te kennen.

Voorzitter Edwin Lugt rekent met de entree van het prominente duo in de Adelaarshorst op een snelle ommekeer na een serie van vijf nederlagen. "Wij zijn ervan overtuigd dat hun actieve betrokkenheid iedereen binnen en rond de club een positieve impuls zal geven."

Deel dit artikel: