Betaald voetbal

'Boeteman en supporter' Kastaneer is terug bij PEC: "Belangrijk zijn en jonge jongens helpen"

Trainer Dick Schreuder van PEC Zwolle kan sinds kort weer een beroep doen op Gervane Kastaneer. De aanvaller raakte geblesseerd na de openingswedstrijd tegen De Graafschap en maakte maandag zijn rentree tegen Jong AZ.
In de tussentijd was hij zelf supporter van PEC. Hij zat in het uitvak tijdens het duel bij VVV-Venlo. "Het was leuk om samen met Sam Kersten even bij de uitsupporters te zitten. Het was gezellig, we werden goed opgevangen, dus top", begint de aanvaller.
Hij vindt het echter een stuk fijner om op het veld weer een bijdrage te kunnen leveren. "Eindelijk ben ik weer fit. Ik heb m'n eerste minuutjes mogen maken tegen Jong AZ. Daar ben ik blij mee en hopelijk volgen er meer."

Eigenlijk erg leuk

Ondanks de degradatie uit de Eredivisie van vorig jaar, vond Kastaneer het niet alleen maar een vervelend seizoen. "De tweede seizoenshelft van vorig jaar was eigenlijk erg leuk. We hadden niets te verliezen en speelden heel veel teams weg hier."
"Dan ga je de zomerstop in met een goed gevoel, wetende dat de trainer blijft, dat veel spelers blijven. Dat het zo uitpakt is het mooiste natuurlijk. Ik wil m'n team altijd goed zien spelen. Dan heb ik ook meer rust in de gym. Ik heb ervan genoten en nu ben ik er weer bij en mag ik meedoen."

Boeteman

Behalve speler, heeft Kastaneer nog een belangrijke taak in het team. "Ik ben de boeteman, dus de boetes uitdelen is ook een rol. Dus het gaat een mooi seizoen worden, dat weet ik zeker." Bij de vraag aan wie hij de meeste boetes heeft moeten uitdelen, ontstaat een lach op het gezicht. "Je gaat het niet geloven, maar aan mezelf. Ik houd het allemaal netjes bij. Ik betaal ook en ik zorg dat er altijd iemand bij me is als ik betaal, dus alles wordt gewoon afgetikt."

Titelkandidaat

PEC is de koploper in de Eerste Divisie en dus volgens veel fans en kenners titelkandidaat. Kastaneer kan zich daar wel in vinden. "Voor mijn gevoel gaan we er zeker om spelen. In het begin van het seizoen wilde iedereen kampioen worden. Maar je ziet dat het geen makkelijke competitie is. Willem II en ADO Den Haag zijn moeilijk uit de startblokken gekomen. Wij zijn er goed uit gekomen, maar we hebben nog genoeg hordes te nemen."

Radio Oost

Morgen is ADO de tegenstander in Zwolle. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.