Nieuws

112 nieuws: Ongeluk in Raalte door laaghangende zon | Taxibusje in de sloot bij Vriezenveen

Taxibusje in de sloot bij ongeluk Vriezenveen
Taxibusje in de sloot bij ongeluk Vriezenveen © News United / Jan Willem Klein Horstman
In dit bericht houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

10.00 uur: Botsing op N35 Raalte door laaghangende zon

Op de kruising van de N35 met de Almelosestraat in Raalte zijn een auto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De auto wilde vanaf de N35 afslaan, terwijl op datzelfde moment de vrachtwagen rechtsaf wilde slaan. De vrachtwagenchauffeur had echter door de laaghangende zon niet gezien dat het verkeerslicht waar hij voor stond te wachten nog op rood stond.
Door de botsing belande de auto in een sloot. De automobilist kwam uiteindelijk met de schrik vrij, zijn auto moest door een bergingsbedrijf uit de sloot worden gehaald en worden afgesleept. Het verkeer is tijdelijk door agenten om de plek van het ongeluk geleid.

08.50 uur: Taxibusje op de kop in de sloot bij Vriezenveen

Bij een ongeluk vlak buiten Vriezenveen zijn een auto en een taxibusje op elkaar gebotst. De taxi is vervolgens op de kop in een sloot terechtgekomen. In het busje zaten behalve de chauffeur ook vier kinderen. Alle vijf inzittenden zijn ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is wel met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

06.45 uur: Brand bij woonzorgboerderij in Den Ham

Bij een woonzorgboerderij in Den Ham is vannacht brand uitgebroken. De brandweer werd half twee opgeroepen door een automatische brandmelding bij woonzorgboerderij Erve Nienenhoek. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand, omdat in het gebouw brand woede die veel rook veroorzaakte.
De bewoners waren inmiddels al geëvacueerd door de medewerkers van de zorgboerderij. Twee personen bleken rook te hebben ingeademd, één van hen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De bewoners konden later in de nacht weer terug naar hun kamer.
Brand bij woonzorgboerderij in Den Ham
Brand bij woonzorgboerderij in Den Ham © News United / Kevin Gerrits

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.