Nieuws

ROOTS | Een klasgenoot verliezen in '80, zo voelde dat voor radio-dj Marisa Heutink

Marisa Heutink is de derde gast in het programma Roots
Marisa Heutink is de derde gast in het programma Roots © RTV Oost
Op jonge leeftijd was Marisa Heutink al helemaal gek van muziek en de radio. Na wat lokale omroepen kwam ze in het talentprogramma van 3FM en nu, zoveel jaar later, heeft ze een middagprogramma bij Radio Veronica. Dat had ze toen niet durven dromen. Marisa is de derde gast in het programma Roots.
In Roots gaat presentator Bert Eeftink met zijn gasten terug hun jeugd in. Waar komen ze vandaan? En hoe zijn ze geworden tot wie ze zijn? Bas Nijhuis en Erik Neimeijer gingen Marisa dit seizoen al voor.

Vriendin verloren

Marisa woont nu in Ambt Delden, maar ze komt oorspronkelijk uit Enschede. Ze zat op de Prinseschool, een periode met ups en downs. "Aan de ene kant was het heel erg leuk", zegt ze. "Je bent volop in ontwikkeling en je leert heel erg veel. Maar er zijn ook verdrietige dingen gebeurd. Toen ik 9 jaar was, overleed een vriendinnetje uit mijn klas. Ze kwam opeens niet meer terug van haar wintersportvakantie."
De school wist niet goed hoe ze hiermee moesten omgaan. "Het nieuws werd in de klas gedeeld, we mochten een tekening maken en dat was het. Er werd onderling in de pauze nog wel over gesproken, maar we waren allemaal zo overmand met verdriet, dat we het ook niet zo goed wisten."
Jaren later komt Marisa er tijdens een reünie achter dat de dood van het klasgenootje bij veel mensen eigenlijk niet goed verwerkt is. In onderstaande reportage vertelt ze erover:

De radio

In 2003 werd Marisa door opleidingscoördinator Ivan Reuvekamp binnengehaald bij 3FM. "We kregen enorm veel bandjes en demo's binnen", zegt hij. "Je moest persoonlijkheid hebben en een verhaal kunnen vertellen. Marisa was uniek en sprong er echt uit."
Zo kreeg Marisa haar eerste nachtprogramma op landelijke radio. "Hier droomde ik mijn hele leven van. In het begin was ik vol bravoure, maar toen ik mijn eerste uitzending terugluisterde moest ik toch wel even slikken: ik moest toch nog wel heel veel leren. Gelukkig gaf Ivan mij vertrouwen, dat kon hij heel goed."
Marisa Heutink over haar stap naar landelijke radio

Radio Oost

Na 3FM verhuisde Marisa naar Arrow en Yorin FM. In 2010 keerde ze terug naar het oosten van het land om de opleiding psychologie te volgen. Om die studie te bekostigen (en omdat ze de radio toch niet helemaal los kon laten) ging ze aan de slag bij Radio Oost.
Voor het programma Roots keert ze terug bij RTV Oost en kwam ze zelfs nog even op de zender:
Marisa is weer terug bij oude werkgever RTV Oost

Meer zien van Marisa?

Marisa is samen met Bert op nog meer plekken uit haar jeugd geweest. Zo ontmoet ze een oude vriendin en luistert ze naar stukjes van haar eerste radio-uitzending bij Enschede FM. Hier kan je meer zien.
Zoals je eerder kon lezen was Bas Nijhuis de eerste gast in Roots. Hier zie je meer van hem. Erik Neimeijer was de tweede, dat bekijk je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.