Sport

Programma: Heino tegen Rohda, Twente tegen PEC en het seizoen begint voor de lagere amateurs

Trainers Martijn de Vogel en Laurens Knippenborg van Heino en Rohda
Trainers Martijn de Vogel en Laurens Knippenborg van Heino en Rohda © Orange Pictures
Ondanks dat er deze week niet gevoetbald wordt in de Eredivisie, is er nog genoeg te beleven op de Overijsselse sportvelden. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

In de Eredivisie wordt er door de interlandonderbreking niet gevoetbald komend weekend. In de Eerste Divisie kregen de clubs voor het seizoen de keuze en Heracles koos ervoor om wel te spelen. Vrijdag komt Helmond Sport op bezoek op Erve Asito. PEC Zwolle is wel vrij.

Amateurvoetbal

HHC Hardenberg doet goed mee in de top van de Tweede Divisie. Zaterdag is TEC de zevende tegenstander. Een divisie lager is er ook een uitwedstrijd voor Excelsior'31 en Staphorst. VVOG en Ter Leede zijn respectievelijk de tegenstanders. Op zondag neemt HSC'21 het in eigen huis op tegen UDI'19.
In de Vierde Divisie zaterdag is DETO de best presterende Overijsselse ploeg. Komend weekend gaat het op bezoek bij Flevo Boys. Genemuiden krijgt Buitenpost op bezoek, d'Olde Veste ontvangt csv Apeldoorn en hekkensluiter Berkum speelt bij SDV Barneveld, dat een plek hoger staat. Later op de zaterdag staat de derby tussen Heino en Rohda Raalte in de Vierde Divisie zondag op het programma. Het is het duel der promovendi.
In de lagere klassen begint komend weekend het nieuwe seizoen in de competitie. Bekijk hier de programma's van de eerste tot en met de vijfde klasse door linksboven op de gewenste klasse te klikken/drukken.
Daarnaast is er deze week nog voetbal in de KNVB Beker. In de tweede kwalificatieronde proberen Excelsior'31, HSC'21 en Staphorst het hoofdtoernooi te bereiken. Ze spelen tegen respectievelijk OSS'20, RKAV Volendam en AFC.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staat het Overijsselse duel tussen FC Twente en PEC Zwolle op het programma in de tweede speelronde. Regerend kampioen FC Twente won het eerste duel met 5-0 van VV Alkmaar en PEC Zwolle was in de eerste speelronde vrij.

Basketbal

Voor Jolly Jumpers gaat het seizoen komende zaterdag van start. De basketbalsters uit Tubbergen beginnen met een thuisduel tegen Martini Sparks. De Basketball League bestaat dit seizoen uit 9 ploegen.

Handbal

De handbalsters van Kwiek hebben de smaak te pakken na twee zeges op rij in de Eredivisie. DSVD won afgelopen weekend ook voor het eerst. Zaterdag komt VELO naar Deurningen en Kwiek gaat naar V&L in speelronde 4.

Softbal

De softbalsters van Tex Town Tigers spelen zaterdag de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen in de Hoofdklasse. De afgelaste ronde van afgelopen weekend wordt komend weekend ingehaald. De ploeg is al een tijd zeker van de finalestrijd met Olympia. De ploegen moeten alleen nog uitvechten wie er als nummer een en twee de finale in gaat. De nummer een heeft daarbij een thuisvoordeel.

Volleybal

De competitie in de Eredivisie begint pas op 1 oktober, maar eerst staat er voor de volleybalsters nog een WK op het programma. Nederland zit in een poule met België, Italië, Kameroen, Kenia en Puerto Rico. Kenia is vrijdag de eerste tegenstander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.